foundation

Въстанието започва!

Трейлър и премиерна дата за втори сезон на „Фондация“.

Всички империи падат, но тази в сериала „Фондация“ отдавна е тръгнала към неизбежния си крах. Първи сезон излезе през 2021 година и макар немалко от феновете на поредицата романи на легендарния автор Айзък Азимов да не са доволни от адаптацията, много хора харесаха сериала, а ние го включихме в нашия топ 15 за годината. В него се разказва за основателите на Фондацията и техните наследници. Те трябва да съхранят знанията на човечеството през идните размирни времена, през които империята и цивилизацията ще залязат, за да може новата мрачна ера да трае по-малко. Един от най-интересните аспекти на сериала беше императорът, който разполага с множество свои клонинги и постоянно управлява през триумвират от три свои версии – млада, възрастна и стара.

Във втори сезон ще наблюдаваме събитията, които ще доведат до падането на Империята – прогнозирани в общи линии от математическия модел на Хари Селдън. Сценаристите са намерили начин да запазят голяма част от героите на първи сезон, въпреки че в оригиналните книги персонажите се сменят, а сюжетът се развива в течение на столетия.

Бутон за зареждане на YouTube видео

За втори сезон на Foundation е известно, че ще се развива около 100 години след края на първи. Фондацията се е развила в практически религиозна общност, а войните на Империята стават все по-широкомащабни и разрушителни. Ще се запознаем с отмъстителна кралица и нова общност Менталици. Стискаме палци новият сезон да е интересен и да привлече много зрители, за да се гарантира дългосрочно бъдеще на този амбициозен сериал!

В края на трейлъра виждаме и премиерната дата – 14 юли. Тогава ще започнат да излизат десетте серии от новия сезон.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата