2 коментара
Alex-Garland-Ex-Machina

Алекс Гарланд ще прави нова фантастика

Режисьорът и сценарист на „Ex Machina: Бог от машината“ ще адаптира бестселъра на Джеф Вандермеер Annihilation.

annihilation-coverАлекс Гарланд изненада доста хора с филма си Ex Machina. Лентата не само стана хит сред масовата публика, което е доста нетипично за творба от такъв тип, но и получи редица признания от критиците. Гарланд, известен и без друго като сценарист на „Съдия Дред“ и „28 дни по-късно“, определено си вдигна профила след като се осмели и да режисира – „Бог от машината“ е дебютът му в това поприще.

Логично, към неговия следващ проект има много интерес. Това, с което сценаристът-режисьор се е захванал, звучи също толкова обещаващо, колкото и последния му хит. В ръцете му е попаднала книгата на Джеф Вандърмиър „Анихилация“ (изд. „Екслибрис“). Тя е първа част от трилогия, в която биолог отива на опасна тайна експедиция до място, на което законите на физиката не важат.

Гарланд е решил да филмира романа след като приятел му го е подхвърлил случайно. Авторът е разработил идеи, с които филммейкърът отдавна е искал да се занимава, и книгата е попаднала в ръцете му в точния момент. Макар че у нас не е известна, в САЩ тя е бестселър и много хора я определят като една от най-добрите за годината. Въпреки че е първа част от трилогия, Гарланд ще подходи към нея като към самостоятелен проект, за да не се получи като с Dredd (там екипът се гласеше за начало на поредица, но филмът се оказа провал и си остана един-единствен).

Към Annihilation вече са се записали за участие Натали Портман, Джина Родригес и Теса Томпсън, а снимките ще започнат през май във Великобритания. Надяваме се филмът да е готов за догодина и да е поне толкова добър, колкото „Ex Machina: Бог от машината“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата