space race

Apple ще финансира космическа драма от Рон Мур

Роналд Д. Мур ще прави сериал за технологичния гигант.

Изображение с име: Ron_Moore_lead_660Роналд Д. Мур се завръща към космоса, който го направи известен! След като прекара последните години върху „Другоземка“, а преди това удари на камък с „Хеликс“, режисьорът и сценарист ще прави драмитичен сериал, чийто сюжет се развива в космоса, за Apple. Негови помощници ще са Мат Волпърт и Бен Недиви, които са изпълнителни продуценти на сериала „Фарго“.

По-рано тази година Apple решиха да вложат част от огромните си печалби за последните тримесечия в развлекателния бизнес. Заделени са 1 милиард долара, които да се инвестират във филми и сериали, предназначени за Apple TV. Те не планират да се конкурират с вече установените стрийминг гиганти Netflix и Amazon веднага, но все пак ще се постараят да заемат достоен пазарен дял. Инвестицията в Роналд Д. Мур е първа стъпка от това начинание.

Рон Мур стана известен с „Бойна звезда Галактика“, въпреки че и преди това е работил по различни сериали, включително няколко епизода от разклонения на „Стар Трек“. Сега талантът му ще бъде оползотворен отново, като поръчката на Епъл е за цял сезон, а проектът все още дори си няма име. Малко е известно за него, освен че ще се развива в алтернативна вселена, в която космическата надпревара не е свършвала с края на Студената война през ХХ век, а е продължила. Как би изглеждала Земята при едно такова развитие? Мур и Apple TV ще ни покажат в недалечното бъдеще.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата