weaveworld-s

CW не се отказва от Weaveworld

Телевизията много иска да адаптира „Втъкан свят“ на Клайв Баркър за малкия екран.

Преди малко повече от година ви писахме, че американският ТВ-канал CW, специализиран в сериали за тийнейджъри, се захваща с доста сериозен проект – сериал по романа „Втъкан свят“ на Клайв Баркър. Сценарият за пилотната серия беше написан от Джак Кени („Хранилище 13“) под ръководството на самия Баркър. В последствие обаче се оказа, че телевизията не е доволна от качеството му и няма да снима нищо по написаното.

За щастие на феновете, това не означава, че проектът пропада тотално. Сега ще бъде направен нов опит, този път от Джош Столбърг („Пираня 3D“). Неговата версия ще бъде изградена от нулата и ще промени самата концепция. Новата интерпретация ще бъде за „двама обикновени човека, които се оказват на мисия да намерят и защитят магическо царство и в крайна сметка да спасят цялото човечество от зла сила“. Въпреки че Джак Кени е изхвърлен от начинанието, Клайв Баркър остава изпълнителен продуцент, заедно с Джош Столбърг и Анджела Манкузо.

weave25wrap

Опити за филмиране са правени и преди, като дори Showtime е опитвала да създава сериал – безуспешно, разбира се. Сложността и мащабите на историята, както и необходимостта от много инвестиции в специални ефекти, са били най-голямата трудност при телевизионните адаптации. Днес обаче живеем във време, в което технологиите са по-достъпни, а телевизията изживява истински ренесанс, така че не би трябвало това да е голям проблем. Въпреки че не одобри първата версия, отдадеността на CW към проекта е трогателна и вдъхва известно доверие, че целта е да се направи нещо наистина отговарящо на стандартите на телевизията.

Стискаме палци този път Weaveworld да бъде доведен до успешна реализация.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата