2 коментара
warcraft durotan

Да прочетем предисторията на Warcraft!

Изд. „Сиела“ пусна на пазара предистория към филма по игрите на Blizzard – „Warcraft: Дуротан“.

warcraft durotan ccПрез 1994 г. едно малко гейм студио променя завинаги тенденциите в игралния бизнес, пускайки на пазара играта Warcraft: Orcs & Humans. Никой не очаква, че рожбата на Blizzard Entertainment ще се превърне в абсолютен феномен, и че 22 години по-късно всеки, който е имал дори бегъл досег с развлекателната индустрия, е чувал за Warcraft.

Серията се състои от пет основни игри – Warcraft: Orcs & Humans, Warcraft II: Tides of Darkness, Warcraft III: Reign of Chaos, World of Warcraft и Hearthstone: Heroes of Warcraft. Четвъртото заглавие от поредицата, World of Warcraft влиза в книгата „Световни рекорди на Гинес”, като най-популярната абонамента онлайн ролева игра, а приходите от над 10 милиарда долара я превръщат в най-печелившата компютърна игра на всички времена.

Като част от мащабния франчайз Blizzard Entertainment и пускат множество настолни игри и книги, а след две седмици излиза и така очакваният първи филм – от 10 юни „Warcraft: Началото” тръгва по кината.

Предисторията на епичното фентъзи излезе в книга по-малко от месец преди световната премиера на филма. Изданието „Warcraft: Дуротан” ни въвежда в сложния и особено богат свят на орките Дренор, който е изправен пред сигурна смърт – зимите стават все по-студени, дивечът намалява драстично и дори плодовете вече се превръщат в лукс. Докато гордият клан Фростулф, предвождан от Дуротан, се бори за оцеляване, се появява надежда за спасение: мистериозен странник на име Гул’дан, който разказва истории за един нов, далечен свят, пълен с живот и необятни полета за лов на дивеч. Свят, готов за завоевание. Свят, наречен Азерот.

Вождът Дуротан е изправен пред особено трудния избор – да изостави земите на орките и да забрави традициите, повеждайки клана към непознатото, или да обрече всички на сигурна смърт.

До края на юни ще излезе и втората книга, „Warcraft”, която е изцяло по филма и се фокусира върху войната между Ордата и Алианса.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата