dconthecw

Новини за супергеройските сериали на The CW

Подробности около кросоувъра и новия сериал.

Изображение с име: 13726595_1023525594383399_1295032152677535738_nИма едно събитие, което феновете на DC сериалите очакват с нетърпение всяка година. И макар то да се състои чак през ноември, вероятно някои от вас се досещат, че говоря за епичните пресичания между супергеройските сериали, написани и създадени от Грег Берланти. И има един актьор, който се чувства особено ангажиран да дава обяснения за различни сюжетни обрати, да прави предсказания за бъдещи епизоди и, не на последно място по важност – да прави полу-идиотски шеги през акаунта си във Facebook. Името му е Стивън Амел, а това, което наскоро сподели в интервю относно бъдещето на Arrow-вселената, може би ще ви се стори интересно: „Мисля, че, доколкото разбирам, идеята за тази година е когато кажат „четири-дневен кросоувър“ да намесят всички, а не както миналата година, когато „Супергърл“ послужи за пролог на епизода на „Светкавицата“. Мисля, че искат да замесят всеки герой от всеки сериал. Ние ще сме опората в четвъртъчната вечер“. Тук вероятно има предвид, че „Стрелата“ отново ще бъде кулминация на събитията.

Инвазията от вече миналия телевизионен сезон ще бъде надградена доста трудно, имайки предвид, че враговете в нея бяха по-напреднала интелектуално от хората извънземна раса. Според продуцента на „Стрелата“, всеки следващ кросоувър надгражда предишните, така че може би залозите през ноември ще бъдат по-емоционални.

Стивън продължава така: „Ако в крайна сметка изпълним заплануваното, резултатът ще се окаже доста готин. Пресичанията винаги са били най-предизвикателните неща, които правим, но в същото време – и най-забавните. Всяка година чувстваме, че трябва да се надградим. И мисля, че всеки следващ кросоувър досега го е направил. Да вдигнем залозите от миналата година – това си е голямо очакване. Ако не заради друго, то защото се разправяхме с извънземни. Имаме няколко много вълнуващи идеи… Много рано в разработките на миналогодишното пресичане, Грег [Берланти] сподели, че вероятно няма начин да надминем извънземните, така че най-добрият начин да направим следващото по-епично, е да увеличим емоционалните залози и разплати. Това е косвения коментар относно сюжетите в следващите сезони“.

Салим Акил (изпълнителен продуцент в Arrowverse) пък даде отговор на други изгарящи въпроси, този път засягащи най-новото попълнение в супергеройската програма на The CW – „Черната светкавица“: „Какви са разликите между този сериал и останалите 4?“ и „Ще се пресече ли с тях?“ Преди да видим какво е казал той по въпроса, нека си припомним трейлъра, който вече сме ви показвали заедно с първите погледи над The Gifted и Runaways.

https://www.youtube.com/watch?v=RZpJeuXo2CY

„Една от разликите е, че той е по-възрастен. Има си болежки и не е толкова полезен – това го отличава. На второ място, проблемите, с които Черната светкавица се разправя в градове като Чикаго, са доста различни. Злодеите му са хора, за които четем във вестниците и гледаме по новините всеки ден. Третата разлика е, че е чернокож. Нямаме много такива супергерои. (…) При все това е баща, по-стар и по-мъдър е: борил се е с години и след това е спрял. Той е съпруг и директор на гимназия. Той е мъж с много различни нюанси. И това го прави лесен за съпоставяне със зрителя”. Когато му е зададен въпроса, дали би го замесил в сюжетите на другите предавания, той заявява, че общо взето е против подобни идеи. Но макар да не го очакваме в големия кросоувър тази есен, все пак не пречи да се надяваме, че ако сериалът продължи поне няколко години, все в един момент ще се докосне до споделената DC&CW супергеройска вселена.

След няколко дни ще се състои ежегодния Комик-Кон в Сан Диего – събитие, което дори и у нас няма как да подминем, понеже ще бъдем заляни с новини и трейлъри за фантастични продукции. Това означава, че несъмнено ще придобием по-ясна представа относно бъдещите сюжетни развития и при този пакет сериали в споделена вселена – така че в най-скоро време очаквайте и продължение на тази статия.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата