19F5mazerunner

Дилън О`Браян със сериозна контузия на снимките на „Лабиринтът 3“

Актьорът ще се оправи, но продукцията е спряна.

dylan-o-brien-the-maze-runner-93282869Мрачни новини от снимачната площадка на The Maze Runner: The Death Cure. Дилън О`Браян, главният актьор в поредицата, е претърпял контузия на 17 март. Все още не са установени подробности, но по непотвърдена информация става дума за инцидент с движещо се превозно средство и много счупени кости. Продукцията е спряна, а 24-годишният О`Браян е в болница.

За щастие, не става дума за животозастрашаваща травма – лекарите и приятелите му очакват да се възстанови напълно. Снимките са замразени за неопределен период, но ще продължат, когато О`Браян е готов. Премиерата на „Лабиринтът: Последният кандидат“ е насрочена за 17 февруари 2017 година, така че има време дотогава, но все пак още не е ясно дали няма да се наложи отлагане на датата, ако възстановяването не протече с необходимата скорост.

Режисьорът на поредицата, Уес Бол, постна ръчно написана бележка в Туитър със следното съдържание: „Е, последните няколко дни бяха торнадо от емоции. Завладян съм от чувства на гняв, тъга и вина. Но най-вече съм изпълнен с дълбока любов и уважение към Дилан. Той определено не се дава лесно. Съжалявам за мъката, която инцидентът е причинил на приятелите и семейството му, както и на прекрасния актьорски състав и екипа. Много е страшно да гледаш приятеля си ранен, но, за щастие, Дилън ще бъде наред. След няколко седмици на почивка и възстановяване, ще се изправи на крака и ще завърши започнатото от всички нас приключение.“

Дилън изгря с ролята си в „Тийн вълк“, а водачеството в „Лабиринтът“ доста го издигна. „Последният кандидат“ ще е последният филм от поредицата, като за разлика от „Дивергенти“ няма да се дели на две части, а ще завърши всичко наведнъж. Приемът на втората част миналата година не беше особено топъл, но спадът в приходите е само около 10%, при което поредицата все още е на достатъчно голяма печалба (приходите на двете части са 10:1 спрямо бюджета).

Стискаме палци на Дилън за бързо възстановяване, а на екипа – за достоен завършек на поредицата.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата