1 коментар
dreamfallcover

Dreamfall с дългоочаквано продължение

Сагата започната с The Longest Journey ще приключи с Dreamfall Chapters: The Longest Journey

Изображение с име: arcadia
Аркадия

След дълги години чакане феновете на The Longest Journey и Dreamfall могат да се поздравят с новината, че все пак продължение на сагата ще има. Наскоро приключи набирането на средства за новата игра чрез кикстартър и резултата е ясен – Dreamfall Chapters: The Longest Journey получи едно голямо „Да“ от гейминг общността. За незапознатите ето и на кратко за митологията на играта:

Светът на Аркадия съществува паралелно с нашия, като двата свята са в баланс. Аркадия е свят на магия и хаос, докато нашия свят, Старк е свят на наука и ред. Балансът между двата свята е наблюдаван от Пазителя. Някои хора могат да пътуват между световете. Те са наречени шифтъри, като бройката им е малка и съществуването им е пазено в тайна. Оказва се че има и друг начин за пътуване между световете. То се осъществява от Сънуващите. Те сънуват, че са в другия свят и по този начин съществуват едновременно на две места. Единственият Сънуващ е Зоуи Касило.

В Dreamfall Chapters: The Longest Journey ще видим продължението на историята на Зоуи, като създателите ни обещават отговори на многобройните въпроси, които останаха след края на Dreamfall. Играта ще завърши историята на Зоуи и ще сложи край на оригиналната трилогия. В нея ще се появи и Ейприл.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Играта ще бъде направена от създателя на The Longest Journey Рагнар Тюрнкуист и хората, които са работели над Dreamfall. Те обаче няма да работят за Funcom – студиото от където излезнаха последните две игри, а са сформирали собствено независимо студио Red Thread Games. Екипът е искал да направи възможно най-добрата игра, която да достигне очакванията на феновете и именно за това са потърсили финансиране от тях. По този начин няма да има издатели, които да им налагат мнението си и да вредят на крайния продукт.

Бюджета за играта беше 850 000$, като в крайна сметка хората отделиха 1 538 425$, за което от студиото обещават да добавят следните екстри:

  • Версия за Линукс и Мак
  • Библиотека в играта
  • Повече места, герои и истории
  • Възможност за посещение на „Къщата на Всички светове“
  • Историята от предните две игри ще бъде превърната в комикс
  • Подобрени саундтрак и ингейм галерия
  • Повече озвучени герои и превод на различни езици
  • Director’s Cut

 

Изображение с име: stark
Старк

При достигане на 2 милиона долара от Read Thread Games бяха обещали мистериозната награда The Longest Journey Home ,която много хора смятаха, че ще е HD римейк на оригиналната игра. В последствие се оказа, че това ще е самостоятелна point-and-click игра за Ейприл, която ще разкаже историята и между първата и втората част от сагата. За жалост 2те милиона се оказаха непосилна задача за постигане.

В крайна сметка дългите години чакане са оправдани, защото играта попадна в точните ръце – на хората, която са създали тази чудесна митология и искат да дадат един достоен край на героите. Датата за излизане на Dreamfall Chapters: The Longest Journey е насрочена за есента на 2014. Можете да подкрепите играта и в Steam Greenlight. Също така ако желаете, може да закупите играта и да подкрепите създателите от сайта им.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата