orphan black t

Правят продължение на Orphan Black

То ще бъде по AMC, а главен сценарист ще бъде Ана Фишко.

Изображение с име: Orphan-Black-5Един от най-хубавите сериали на миналото десетилетие – Orphan Black – ще има разклонение. Orphan Black изкара пет сезона – от 2013 до 2017 година, и изкара една от най-впечатляващите холивудски звезди – сравнително неизвестната до момента Татяна Маслани, която се възползва максимално от сериала и спечели Еми за многото си роли на клонинги, изиграни перфектно с различни маниери, гласове и особености. Скоро ще я видим като Тя-Хълк в новия сериал на Марвел, с който се надяваме да стане още по-известна.

Orphan Black не стана тотален хит, но бързо придоби култов статус – гледаха го малко хора, но повечето бързо се превърнаха във върли фенове. В последните си сезони започна да издиша, но все пак завърши достойно. Успехът на продукцията явно послужи добре не само като платформа за таланта на Татяна Маслани, но и като вдъхновение за японския римейк Orphan Black: 7 Genes, както и за аудио-сериал – Orphan Black: The Next Chapter.

Сега франчайзът продължава живота си с нов сериал, който ще продължи историята на оригинала. Инвеститор в проекта е телевизията AMC, а за главен сценарист е наета Ана Фишко. Тя не е работила по сериала-майка, опитът й е в сериали като „Пази се от живите мъртви“, „Тиранин“ и „Обществото“. Съмняваме се, че ще докара същата тръпка, но все пак й стискаме палци.

Засега не се знае нищо за новата концепция и сюжетът, тъй като те тепърва се изясняват. Ще бъде доста странно да гледаме нови епизоди на Orphan Black без Татяна Маслани, но сигурно ще ни се наложи – тя вече има по-високопрофилна Марвелска роля и едва ли й се връща към бруталния снимачен процес с многото роли, обикновено с по две-три героини в един и същи кадър, така че не очакваме да я видим в продължението. По-скоро може да гледаме някой второстепенен герой с нови клонинги в главните роли, но и това не е сигурно – просто спекулираме. Въпросът е след като оригиналният сериал тръгна изключително силно, но не успя да запази заряда си докрай, дали има какво още да се изцеди за нов сериал. На това продължение / разклонение ще му трябва много силна идея, както и собствен глас.

Така или иначе, ние със сигурност ще му дадем шанс. Стискаме палци на Фишко да се справи с отговорната задача и ще чакаме трейлъри, да се надяваме, по някое време догодина. През това време можем да си припомним най-силните моменти от Orphan Black.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата