oxenfree screen 6

Духове и мистерии в новата инди-игра Oxenfree

Критиците я наричат „първата задължителна игра за 2016 г.“

Достъпна на Steam и Xbox One е нова игра, която вече вдига доста шум около себе си, въпреки че е „инди“, тоест независимо продуцирана. По трейлър тя определено не изглежда високобюджетна, но пък в нея има нещо интересно, различно и заслужаващо си, което явно е вдъхновило ред гейм-критици да я похвалят. Определено има любопитен хорър-елемент, макар че не става ясно какво точно се случва. Нека видим за какво е целият шум:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Описанието на сюжета е доста пестеливо – играчът се превъплъщава в Алекс, която е отишла с новия си доведен брат, Джонас, на парти на самотен остров с изоставена военна база. Но нещата отиват много на зле, когато приятелите й без да искат отварят пукнатина към света на призраците.

Разработчици са Night School Studio, които засега не са известни с нищо, защото тепърва започват. Основани са от бивши служители на Telltale и Disney през 2014, а партньори за дебютния им проект са Microsoft, Skybound Entertainment и iam8bit. По-рано този месец Oxenfree стана финалист в категория „отличие за визуално изкуство“ на фестивала на независимите игри и получи похвали в категориите за сюжет и звук.

Може би е добра идея да се пробва?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата