STRANGE MAGIC

Джордж Лукас се завръща с анимация

„Странна магия“ е хумористичен анимиран мюзикъл от създателя на „Междузвездни войни“.

Човек би си помислил, че след като продаде Lucasfilm на Дисни за 4 милиарда долара, Джордж Лукас би се кротнал. Да, ама не. Създателят на „Междузвездни войни“ се отчита с нов проект, насочен към децата (и техните родители, разбира се). Той се казва Strange Magic, анимационен мюзикъл-комедия за два различни фентъзи свята.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Колегите на Запад не се изказват много ласкаво за трейлъра и нямат високи очаквания към филма, но лично ние смятаме, че почитателите на подобен тип филми могат да му дадат шанс. Анимацията е красива, някои шегички са забавни, а и Лукасфилм вече е отдел на Дисни, така че едва ли новият проект ще е много по-различен от досегашните хитови анимации.

Е, не бива и да сме с много високи очаквания – премиерната дата в САЩ е за януари (по-точно 23-ти), където по принцип се бутат тъпите филми, а до България още не е сигурно дали ще стигне по официалните канали. Не са наети високорангови актьори за озвучаване, а сюжетът не изглежда като да се отличава с нещо, достойно за създателя на Star Wars и Indiana Jones. Последният оригинален филм на Лукасфилм е от 2012 година, Red Tails, в който става дума за дискриминирани чернокожи пилоти през Втората световна война – няма нужда да ви казваме, че е пълен провал.

Но да не бъдем толкова мрачни – ако си търсите някоя нова анимация за догодина, имайте „Странна магия“ предвид.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата