1 коментар
hellboy1

Хелбой се завръща в нов вид

Lionsgate готви нова адаптация на комикса за червеното чудовище.

Изображение с име: hellboy-first-image
Ето как ще изглежда Харбор в образа си след година и два месеца.

Филмът Hellboy с Рон Пърлман от 2004 година беше достатъчно успешен, за да доведе до продължение – Hellboy II: The Golden Army. Учудващо, и то се представи прилично, макар и без да е грандиозен успех на фона на бюджета си. До трети филм обаче така и не се стигна. Продуцентите от Lionsgate се умориха да чакат Гийермо дел Торо да направи нещо по въпроса и започнаха да работят по рестарт на вселената. Е, новата версия на „Хелбой“ вече официално си има премиерна дата и тя е 11 януари 2019. Тя всъщност е известна от няколко месеца насам, но едва сега беше потвърдена от студиото. Името на филма пък се съкращава от Hellboy: Rise of the Blood Queen на просто Hellboy.

Майк Миньола, създателят на комикса, е част от екипа на сценаристите, а за основния актьорски състав вече са потвърдени три интересни имена – Дейвид Харбор („Странни неща“) в ролята на червения грозник, Мила Йовович („Заразно зло“) като Кървавата кралица, злодея на филма и Иън Макшейн („Американски богове“) като професор Блум, наставника на Хелбой. За второстепенни роли пък са се съгласили Даниел Дей Ким („Изгубени“), Саша Лейн („Американски мед“) и Пенелопи Мичъл („Хемлок Гроув“, „Дневниците на вампира“).

Една от причините това да е рестарт на вселената, а не трета част от вече започнатата поредица, е наетият режисьор – предполага се, че Нийл Маршал („Пещерата“, „Константин“) е поискал филмът да бъде по-мрачен и зрял, което налага да се дистанцира от визията на дел Торо.

Януарската премиерна дата не предполага някой да възлага особени надежди. Месецът традиционно се смята за по-слаб и в него се забутват безперспективните филми. Изключение от това е неочакваният хит „На парчета“ на М. Найт Шаямалан, чието продължение „Стъкло“ пък се готви за 18 януари 2019 – само седмица след „Хелбой“. Може би Lionsgate разчитат именно по-слабата конкуренция да осигури успех на продукцията?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата