5 коментара
Once Upon A Time

Имало едно време един сериал…

ABC започва нов амбициозен проект, който ще постави приказките и реалния свят в драматичен сблъсък.

След кървавата баня преди няколко дни, когато ABC спря половината си сериали, започват да се чуват и приятни новини. Може би спирането на „Посетителите“, „Необикновено семейство“ и другите нефантастични сериали на телевизията наистина е за добро. Може би новите проекти са това, което ще вдигне рейтингите на ABC до по-поносими нива. Може би и именно този нов сериал е проектът, който ще върне доверието на продуцентите на тази изстрадала телевизия в жанра, нещо, от което те се нуждаят още откакто свърши „Изгубени“.

Изображение с име: Once Upon A TimeСтава дума за „Имало едно време“. Сериалът, създаден от ветераните от „Изгубени“ Адам Хоровиц и Едуард Китсис, ще запълни вечерната програма на ABC в есенно-зимните недели. Сюжетът ще проследи сблъсъка между нашия свят и света от приказките, който се оказва също толкова реален. „Яли, пили и се веселили и живели щастливи до края на дните си“ обаче не е истинският край, който повечето приказки имат. Ема Суон ще открие това, когато изоставеният й син я намери. Самата тя също е изоставена като малка и е свикнала да се оправя сама, поради което отказва да поеме отговорността и за собственото й потомство.  10-годишният Хенри обаче отчаяно се нуждае от помощта й. Той вярва, че Ема идва от алтернативна вселена и всъщност е дъщеря на Снежанка и Принца. Според неговата книжка с приказки, която явно е малко по-пълна от нашите, родителите й са я изпратили в нашия свят, за да я спасят от проклятието на Злата Кралица, която е замразила света на приказките във времето и е пратила обитателите му в нашия свят. Разбира се, Ема не вярва на детските измишльотини, но когато връща Хенри в сиропиталището на Сторибрук, се оказва привлечена от него и от малкото градче. Загрижена за Хенри, тя решава да остане известно време и открива, че Сторибрук е повече от това, което изглежда. То е място, където магията е забравена, но все още е опасно близо… където героите от приказките са живи, дори и да не помнят кои са били. Жителите му не могат да го напуснат, защото ще причинят много, много лоши неща. Започва епична битка за бъдещето и на двата свята, но за да победи доброто, Ема ще трябва да приеме съдбата си и да се бие с цялото си сърце и душа.

Принца и СнежанкаВ сериала ще видим познатите ни Дженифър Морисън от „Д-р Хаус“ като Ема Суон, Робърт Карлайл от „Старгейт: Вселена“ като Румпелщилцкин/Г-н Голд (второто е земният му герой) и недотам познатите ни Джинифър Гудуин, Лана Парила, Джейми Дорнан, Джарет Гилмор, Джош Далас и Рафаел Сбардж. Режисьор на пилотния епизод ще бъде Марк Майлод. Адам Хоровиц и Едуард Китсис са не само създатели, но и сценаристи и изпълнителни продуценти, а техен помощник е и Стийв Пърлман („Посетителите“). Да се надяваме, че последният няма много да помага, като се има предвид тоталния провал на „V“. Наскоро към екипа се присъедини и Джейн Еспенсън, доказала се още от време оно  – със сериали като „Бъфи – убийцата на вампири“, „Ейнджъл“, „Бойна звезда Галактика“, „Каприка“, „Хранилище 13“, „Торчууд“ и много други. Самата Джейн има и друг амбициозен проект на главата си – уебсериал, разклонение на „Торчууд“.

Робърт Карлайл от "Старгейт: Вселена" ще играе герой с твърде сложно име
Робърт Карлайл от "Старгейт: Вселена" ще играе герой с твърде сложно име

Президентът на телевизията Пол Лий има големи очаквания към сериала. „Историята на сценаристите от „Изгубени“ е много интересна и амбициозна. Няма нищо общо с „Изгубени“, но в някои аспекти си приличат (преводът е точен – може би противоречивият изказ на човека обяснява и противоречивите решения на АВС за много от техните продукти), защото става дума за група хора, които са в капан. В случая на „Изгубени“ затворът им е остров, а тук – малко градче в Мейн. А проблясъците, които героите от „Изгубени“ имаха, тук са проблясъци за фантастичния свят, от който са дошли. Следим героите едновременно в модерния свят, където историята се развива и Ема се свързва отново със сина си, и в света на приказките, един силен кинематографичен свят.“

Ако не си падате много по приказките и модерните им интерпретации, все пак ви съветвам да хвърлите едно око на трейлъра. Именно той убеди мен:

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата