mad max fr

Как изглежда Mad Max: Fury Road без компютърна обработка

Експлозиите и разрушенията са съвсем истински.

Миналата година „Лудия Макс: Пътят на яростта“ направи неочакван фурор. Екшънът, който на практика представлява двучасово преследване на коли с откачен дизайн из пустинята, получи универсално одобрение от критиците и дори взе няколко Оскара. Публиката не дари Mad Max: Fury Road с парите, които хвърля на филмите по комикси, но мнозинството от зрителите е единодушно – филмът е мини шедьовър на съвремието ни.

Една от основните причини за високите оценки е фактът, че повечето от експлозиите, катастрофите и разрушенията, показани във филма, са истински. Във време, в което екшън сцените се правят пред зелен екран, върху който след това всичко се добавя с компютър, Джордж Милър си направи труда да заснеме своя филм по старомодния начин – с истински избухващи на хиляди парчета коли, и то в движение. Наскоро от Esports TV пуснаха клипче, в което показват сурови кадри от Mad Max: Fury Road. В тях се вижда точно колко от експлозиите са истински!

https://www.youtube.com/watch?v=dfm4gvxNW_o

Оказва се, че компютърът в „Лудия Макс: Пътят на яростта“ е играл предимно за разкрасяване на пейзажа, но самите експлозии са достатъчно зрелищни и без допълнителна обработка. Факт е, че на филма колите изглеждат сякаш се движат много по-бързо, отколкото е било по време на снимки, а клипчето горе е монтирано така, че да направи всичко да изглежда по-динамично, но това не променя постижението на Джордж Милър и стотиците каскадьори, сътворили крайния продукт. Цяло чудо е, че никой от екипа не е бил убит или поне ранен от целия процес…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата