2 коментара
arrival-poster-russia

Как може да се развие първият контакт с извънземните?

Трейлър за „Пристигане“ с Ейми Адамс. ОБНОВЕНА с международния трейлър.

Повечето филми и сериали пренебрегват разликите между хората и извънземните и трудностите, които биха възникнали в потенциалното общуване между тях, за да не губят време от сюжета и идеята си. Истината е обаче, че ако се срещнем с чуждопланетен вид, намирането на общ език ще бъде много, много трудно. Филмът „Пристигане“ на Денис Вилньов с Ейми Адамс и Джереми Ренър в главните роли ще ни покаже точно това. Тийзър за него излезе миналата седмица, но се въздържахме да ви го покажем, за да може сега да се насладим на пълния трейлър.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Рекламното клипче не ни показва как изглеждат извънземните, но виждаме поне един от крайниците им (ако това изобщо е крайник и ако се предполага, че имат повече от един – все пак това е напълно непознат вид и може да изглежда по всякакъв начин). Концепцията за сюжета е сравнително елементарна – един ден на Земята пристигат 12 черупки – НЛО-та, с които тепърва трябва да се научим да общуваме. Ейми Адамс играе най-добрата преводачка в света (или поне в САЩ), която се опитва да комуникира с извънземните, но тя не е единствената, а и никога не е сигурно, че, дори да си с добри намерения, ще бъдеш правилно разбран. Ще се разберат ли хората с посетителите или ще се впуснат в прибързана война? Ще оцелеем ли след срещата с далеч по-напреднала цивилизация или ще загинем? И защо изобщо те са тук?

„Пристигане“ е по новелата на Тед Чианг The Story of Your Life. Няма я на български и самият автор не е много известен или продуктивен. Въпреки това, почти всичко, което е публикувал, е награждавано със Хюго, Небюла, Локус и др. награди. В повечето му творби се стига до някакъв по-сложен философски въпрос и неочакван финал – дано гения му да е преживял адаптацията на „Историята на твоя живот“ за голям екран.

Arrival тръгва по кината на 11 ноември. Ако още се колебаете дали да го гледате или пък искате да видите повече от него, Sony са се погрижили за вас чрез международния трейлър, пуснат часове след американския:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата