supernatural24232

Какво да очакваме от сезон 10 на Supernatural

Трейлър и официални изявления за бъдещето на „Свръхестествено“

Колкото и да не ви се вярва, „Свръхестествено“ изкара цели 10 години! Началото на този сериал определено не беше блестящо откъм рейтинги, но съдбата му се усмихна и той взе, че се превърна в един от най-издържливите в ефира. Както трейлърът за следващите 22 епизода ще покаже, това е станало не без необходимата доза хумор и самоирония. Дийн се превърна в демон в края на девети сезон и това няма да остане без последствия.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Докато Сам се опитва да върне брат си към старото му аз, Дийн определено се забавлява с демоничната си страна. Краули и Кастиел пък отново ще се навъртат наоколо, за да служат за ангелче и дяволче на двете рамена на всеки от братята.

Трейлърът общо взето показва точно това, което феновете очакват от сериала – малко драма, малко страшни моменти и малко смях. Явно идеалната комбинация, за да изкараш цели 10 години в ефир.

Известно е, че сценаристите възнамеряват да задържат Дийн като демон малко по-дълго – това не е идея, която ще отшуми след 2-3 епизода. Новото амплоа на Дженсън Акълс със сигурност ще внесе малко разнообразие в сериал, който има нужда от това. Дали ще успее, е друг въпрос.

Supernatural-Halloween-Coloured-Contact-LensesДруг важен момент около юбилейния сезон е и юбилейният епизод 200. Изпълнителният продуцент и главен сценарист Джереми Карвър обяви, че събитието ще бъде отбелязано с мюзикъл, или поне епизод, в който много от героите ще пеят – както кавъри на известни песни, така и нови такива. Причината за това и сюжетът са пазени в тайна, но целта определено е да се получи един от най-забавните комедийни епизоди досега, който да послужи и като любовно писмо за феновете, помогнали на „Свръхестествено“ да стигне дотук.

Разбира се, продължава да е актуален и въпросът кога Supernatural ще свърши – много от феновете на първите сезони чакат този момент с нетърпение. Карвър е потвърдил в интервю, че още първият главен сценарист, Ерик Крипке, е имал определен край наум, но след подновяването от пети за шести сезон, плановете леко са се изменили. Крипке не е споделил своя замисъл с Карвър, но самият Карвър също има план за финал, въпреки че остава отворен за нови предложения. Не е ясно кога може да настъпи този момент, като и двамата актьори в главните роли не желаят да се ангажират с точен период. Те са казали, че докато историите продължават да са интересни и сериалът все още има творчески потенциал, ще останат, но по всяко време може да решат и да се откажат.

Дори краят да дойде по-скоро, отколкото очакваме (тъй като в момента никой не очаква 10-ти сезон да е последният), феновете ще могат да се утешат с факта, че ще се подготви ново разклонение на „Свръхестествено“. Миналогодишният Bloodlines се провали (до голяма степен защото приличаше повече на „Здрач“ в Чикаго, отколкото на нещо, свързано със Supernatural), но президентът на телевизията CW Марк Педовиц все още е решен да разшири програмата с още нещо от вселената, стига да му се предложи подходяща идея.

Новият сезон на „Свръхестествено“ започва на 7 октомври (8-ми българско време).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата