4 коментара
Pirates of the Caribbean On Stranger Tides

Карибските пирати изследват непознати води

Трима капитани се изправят срещу нови свръхестествени същества из Карибите и срещу самите себе си, за да намерят Извора на младостта.

Изображение с име: Johnny Depp, Penelope CruzУтре, 20 май, е премиерата на четвъртата част от кинопоредицата „Карибски пирати“. Джони Деп вече успокои феновете, че четвъртата част няма да бъде толкова заплетена, колкото предишните и затова вероятно ще се хареса повече. Това е потвърдено и от Орен Авив, генералният директор на Дисни, компанията зад поредицата. „Искахме да намалим мащабите на продукцията, за да можем да се върнем към същността на „Карибски пирати“, казва той. „Досега всеки филм ставаше все по-голям и по-голям, все по-грандиозен. В това, разбира се, няма лошо, но ни се щеше да рестартираме франчайза и да започнем нова трилогия, концентрирайки се отново върху героите ни“.

Думите на Авив обясняват защо в новия филм липсват Уил и Елизабет (съответно Орландо Блум и Кийра Найтли) – искали са да направят рестарт, а тези двама герои са вече изчерпани и завършекът на тяхната история вече беше изразен в края на третия филм. Думите още предполагат, че ако „Карибски пирати 4“ събере нужната публика, ще има още два филма.

От старите герои все пак ще се завърне капитан Барбоса (Джофри Ръш), за да партнира на капитан Джак (дали Стивън Мофат не е почерпил вдъхновение, за да кръсти по същия начин и собствения си герой от „Доктор кой“ и „Торчууд“?). Сред новите герои ще са Анджелика (Пенелопе Круз, която е била в ранна бременност по време на снимките) – жена от миналото на Джак, която може би го обича, а може би само го манипулира, и Черната брада (Иън Макшейн) – злодеят на филма. Самият Джони Деп пък е главния бенефактор за успеха на филма и е ясно, че неговият герой няма да бъде сменян. Актьорът се е съгласил да участва в четвъртата част още преди да е видял сценария.

Тези герои ще се отправят на пътешествие в търсене на Извора на младостта. По пътя капитаните Джак и Барбоса трябва да преодолеят предишните си разногласия и да работят заедно, за да успеят да постигнат целта си преди Черната брада и Анджелика. Самата Анджелика пък е загадъчна и мистериозна и Джак не знае дали да се страхува повече от баща й или от нея.

Критиците, които винаги гледат филма преди простолюдието, дават на филма средна оценка. За някои това е приятно допълнение към франчайза, макар и да не блести с нещо особено, а за други е скучен и неуспешен опит да се възроди успеха на „Карибски пирати“ въпреки достойнствата си. Официалният трейлър беше пуснат още през декември, но може да си го припомните преди (може и след) да гледате филма, след което сами да прецените дали да ги послушате или не.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Кината по целия свят започват да прожектират „Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides“ от утре, включително и на 3D, а сценаристът Тери Росио вече е завършил сценария за следващия, пети филм. Дали Джери Брукхаймър, продуцентът, приготвя тигана преди да е уловил рибата или действа майсторски бързо, за да извлече максимума от всяка секунда – само времето ще покаже.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата