rs01-c1-4-lg

Комикс на Стражински ще става на филм

MGM са купили правата за супергеройската история от създателя на „Вавилон 5“ и „Осмо чувство“.

rising-starsДжей Майкъл Стражински не е сред най-продуктивните творци, но работата му определено се помни. Сериалът, с който стана известен – Babylon 5 е сред най-добрите фантастики на 90-те години, а днешната му копродукция със братя сестри Уашовски Sense8 може да не привлича орди от зрители, но впечатлява с висока концепция. Стражински е и писал сценариите на филми като World War Z, Thor и Ninja Assassin, макар там да не е работил самостоятелно. Той обаче работи и извън телевизията – има свой собствен комикс, наречен Rising Stars, който е сравнително популярен в САЩ. Оказва се, достатъчно популярен, за да бъдат закупени правата за филмирането му от MGM. Самият Стражински пък ще бъде сценарист на адаптацията по собствената му творба.

В Rising Stars група хора са свързани от неочаквано събитие, което ще промени света. В град близо до Илинойс се разбива астероид, който повлиява по странен начин на 113 още неродени бебета. Когато децата се раждат и порастват, те започват да проявяват суперсили. Ако някой от тях бъде убит, силата му прескача в друг(и) от групата, дори и такива, които не желаят да водят живота на супергерои.

Концепцията не звучи много по-различно от тази на „Осмо чувство“, но щом Стражински е нейният автор, със сигурност ще е по-задълбочена от познатите ни супергерои на Марвел и ДС, а щом историята ще бъде заснета като филм, а не сериал, можем да очакваме и по-концентриран и динамичен сюжет. Разбира се, винаги има потенциал за провал, а и все още е твърде рано да се говори за режисьор, актьори и бюджет (може да се окаже някоя долнопробна продукция-евтинджос) но въпреки всичко заслужава шанс. А и кой знае – ако Стражински се опаричи, може и сам да финансира нов филм по „Вавилон 5“ с все още живите актьори.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата