Космическа феерия от 1000 планети

Излезе първият трейлър за „Валериан и градът на хиляда планети“ на Люк Бесон.

Режисьорът на „Петият елемент“ и „Люси“ се завръща ударно в жанра с „Валериан и градът на хиляда планети“! Филмът е базиран на комикс и ще представлява „уникална и епична научнофантастична сага“. Първият тийзър беше представен на живо по IMDB, а веднага след това – качен от продуцентската компания на Люк Бесон, EuropaCorp, в youtube. В него виждаме страхотни космически пейзажи и интересни извънземни, обединени от необичаен избор на саундтрак (Because на Beatles).

Бутон за зареждане на YouTube видео

Официалното резюме на сюжета гласи следното: „Валериан (Дейн ДеХаан) и Лорелайн (Кара Делевин) са специални агенти за правителството на човешките територии, които трябва да пазят реда във Вселената. Под командването на техния командир (Клайв Оуен) Валериан и Лорелайн се отправят на мисия до спиращия дъха междугалактически град Алфа – вечно разжиряващ се метрополис, съставен от хиляди различни видове от всички четири крайща на вселената. Седемнайсетте милиона жители на Алфа са се смесили с времето, обединявайки своите таланти, технологии и ресурси за подобряването на живота на всички. За съжаление, не всеки на Алфа споделя същите възгледи. Невидими сили застрашават нашата раса и цялата вселена.“

Резюмето звучи малко мъгляво, но поне представя вселената, в която ще се случват нещата. Освен гореизброените, ще участват още Риана, Итън Хоук, Джон Гудман, Хърби Ханкок и Крис Ву. Въпреки че това не е типичен холивудски блокбъстър, интересът към него е доста голям, а и вложените пари изглеждат немалко.

Вчера комиксът имаше рожден ден – 49 години от публикуването на първия брой на Valérian: Spatio-Temporal Agent. От 1967 до 2010 са излезли истории като за 21 тома албуми от графични новели. Един от най-успешните френскоезични комикси, той е вдъхновен от класическата фантастика и комбинира сюжети на космическа опера и пътуване във времето. Валериан е силен и смел герой, който следва заповедите на висшестоящите си дори да ги чувства като грешни. Неговата партньорка Лорелайн комбинира висшия си интелект, решителност и независимост със сексапил.

Valerian and the City of a Thousand Planets се очаква на 21 юли 2017, макар че тази дата не е официална за България.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата