1 коментар
interstellar-film

Кристофър Нолан става междузвезден

Джесика Частейн, Ан Хатауей и Матю МакКонъхи са сред потвърдените актьори в научната фантастика от братя Нолан.

Изображение с име: Christopher_Nolan
Кристофър Нолан

Кристофър Нолан вече е сериозно име в Холивуд – неговата слава започна с „Генезис“ и избухна с трилогията за Батман – Черния рицар. Мнозина го смятат за гений и с готовност биха подхванали всякакви негови филми.

Феновете му могат да се радват, защото следващият му проект е отново научна фантастика. Interstellar е написан от брат му, Джона Нолан, а Кристофър ще бъде режисьор и продуцент.

Лентата ще проследи група изследователи, които минават през червеева дупка. Какво точно ще стане след това, не е много ясно, но се знае, че ще има нещо общо с пътуване във времето. Научната страна на идеята е съобразена с работата на Кип Торн – физик и астрофизик в Калтех. Торн, заедно с Карл Сейгън и Стивън Хоукинг, е един от най-ярките популяризатори на теории за физиката и вселената, които са дали много вдъхновения за фантастики.

Очакванията са за нов сложен и дълбокомислен филм за пътуване във времето. Може да са намесени и паралелни вселени или други научно фантастични концепции, но щом говорим за Нолан, то можем да сме сигурни, че ще има и дълбоки лични драми за някои от героите.

В актьорския състав вече има интересни имена. Джесика Частейн е сравнително нова на холивудския небосклон, но доста трудолюбива – участвала е в The Help, Zero Dark Thirty и още доста филми през 2011 и 2012. Ан Хатауей вече е стара познайница на Нолан, тъй като изигра Жената-котка в последния му филм за Батман. Мъжката част от основните актьори засега е представена от Матю МакКонъхи (Killer Joe, Magic Mike, Mud) и Майкъл Кейн (The Dark Knight, The Prestige, Inception).

Американската премиера на „Междузвездно“ е предвидена за 7 ноември 2014, а форматът ще бъде за IMAX.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата