1 коментар
assassins creed iii-HD

Майкъл Фасбендър прави филма по Assassin’s Creed

Нашумялата звезда ще продуцира и ще участва във филма по култовата игра.

Изображение с име: Assassins Creed 570x802Миналата година гейм-разработчиците от Ubisoft си създадоха дъщерна фирма, наречена Ubisoft Motion Pictures. Целта й: да разработи големите попадения на компанията-майка (като например Ghost Recon и Splinter Cell) под формата на филми за киното. Подписа се сделка със Sony, които да помогнат в продуцирането и дистрибуцията на филмите, като ветераните от Сони позволиха безпрецедентно голяма свобода на новаците от Юбисофт в творческо отношение. Много от специалистите решиха, че това е грешен ход, тъй като не може хора без опит в правенето на филми да останат без контрол върху проектите си. Затова и когато излезе новината, че ще се прави филм по Assassin’s Creed, критиците махнаха пренебрежително с ръка, отписвайки проекта като провал отрано.

Същите тези специалисти обаче едва ли са толкова сигурни в оценката си днес. Причината е, че Майкъл Фасбендър, който напоследък много се прочу с ролите си в „Прометей“ и „Х-мен: Първа вълна“, ще продуцира и ще участва с главна роля в предстоящия филм по играта. Той е бил първият избор на UMP, защото е „умен, талантлив, способен да играе различни роли и посветен на работата си“. Определено, със звезда като него, рейтингът на проекта веднага се вдига.

В играта става дума за човек на име Дезмънд Майлс, който е отвлечен от злата корпорация Абстерго. Там го принуждават да управлява машина, наречена Анимъс, която изпраща съзнанието на пилота назад във времето, където може да преживее спомените на предците си. Прародителите на Дезмънд са все членове на орден от убийци, чиято задача е да повлияят на историята чрез убийствата на определени личности. Първата игра се развива по време на кръстоносните походи, втората – по време на италиянския ренесанс, а третата, която съвсем скоро ще излезе – на американската революция. Всички те са с различни главни герои – предци на Дезмънд.

Изображение с име: michael fassbenderДали историята във филма ще е същата или малко по-различна – още не се знае, но изглежда много вероятно Фасбендър да играе и Дезмънд, и предците му в различните периоди на миналото. Финансирането ще дойде основно от самата UMP, като това, заедно с горепосочената творческа свобода, най-вероятно означават, че сюжетът на продадената в повече от 30 милиона копия игра ще се запази с много малко промени. Тепърва ще се избират режисьор и сценарист, но поне за компютърните ефекти вече се знае – ще се наемат другите дъщерни фирми на Ubisoft, които имат опит с анимацията.

Проектът е доста важен за кино и гейм-индустриите като цяло, защото е първата адаптация на игра, направена от разработчиците на самия оригинал. Ако Assassin’s Creed успее да се превърне в кинохит, това ще е доказателство, че провалите на Doom, Prince of Persia, Tomb Raider и др. се дължат на различните екипи. Ако пък и този филм се провали, това ще означава, че просто е много, много трудно да се направи успешна адаптация на игра за киното (Resident Evil е финансово успешна, но много хулена за слабости в сценария).

Каква е истината за любовта между кино и гейм-индустриите и ще стане ли хубав филм от Assassin’s Creed и Майкъл Фасбендър, предстои тепърва да видим.

Колкото до новата игра от поредицата – тя излиза на 31 октомври и, както вече казахме, ще се занимае с периода на американската революция. Войната за независимост на САЩ ще се слее с битката между асасините и темпларите. Ето и един от трейлърите й (ако сте малолетни, внимавайте да не си травмирате психиката – води се неподходящ за под 18-годишни, вероятно защото има три капки кръв и малко бой):

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата