1 коментар
tomorrowland-poster

Надникване в Tomorrowland

Тийзър за филма Tomorrowland с Джордж Клуни и Брит Робъртсън

Двукратният носител на Оскар Брад Бърд успешно мина от режисура на анимационни сериали към режисура на блокбъстъри още преди години с „Мисията невъзможна: Режим фантом“. Затова и очакванията към следващия му проект, Tomorrowland, са доста големи.

Идеята е сравнително оригинална, макар че за вдъхновение служи увеселителният парк на Дисни със същото име (включително и за дизайна, който ще видите в трейлъра), а и самият сюжет засега не загатва за някакви новаторски елементи. Става дума за тийнейджърката Кейси Нютън (Брит Робъртсън), зубърка, решена да следва мечтите си, независимо какви проблеми й носи това. Всичко обаче се променя, когато Кейси открива брошка, пренасящи я в технологично напредналата Страна на утрешния ден. Кейси разбира повече за Tomorrowland от изобретателя Франк Уокър (Джордж Клуни), който я повежда на пътешествие из тайните на този нов свят.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Очевидно не става дума за нещо кой знае колко иновативно, но пък във времена, когато жанрът се използва предимно за апокалипсиси и антиутопии, оптимистичният поглед към бъдещето е като свеж полъх. Филмът на Бърд ще търси да предложи изпълнено с надежда пътешествие, което да докаже важността на любопитството и изследователския дух. Поне така обещава Деймън Линделоф („Прометей“, „Изгубени“), който е ко-сценарист. Всичко това доста се различава с първоначалната информация, според която Джордж Клуни щеше да е човекът, откриващ новата страна, а малко момиче-робот – неговият водач. Да се надяваме, че тази промяна е за добро.

Премиерата е на 22 май 2015 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата