2 коментара
penny-dreadful-00

Не се плашете от Penny Dreadful

Подготвя се нов сериал с вампири, върколаци и Франкенщайн.

Харесва ли ви Sleepy Hollow? Американската телевизия Showtime („Декстър“) ще прави сериал в подобен жанр. Фантазията на сценаристите ще се смеси с типични същества от филмите и романите на ужасите, за да създаде един „психологически трилър“.

Става дума за Penny Dreadful. Истината е, че още не се знае за какво точно ще става въпрос в сериала, освен че ще включва Франкенщайн, вампири, подобни на Дракула, Дориан Грей и върколаци. Действието ще се развива в Лондон през Викторианската епоха, а това тийзърче отдолу е пуснато от телевизията, за да ни събуди апетита.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Естествено, не се показва нищо конкретно – загатват се единствено тонът и атмосферата, към които сериалът ще се стреми. Интересното е, че в главните роли ще влязат Били Пайпър („Доктор кой“), Тимъти Далтън („Клеопатра“, „Чък“), Джош Хартнет, Рори Киниар (Skyfall), Хелън МакКрори, Дани Сапани и Саймън Ръсел Бийл – актьорски състав, който не е за подценяване. От екипа зад кадър се отличават продуцентът на „Скайфол“ Сам Мендес и режисьорът на „Сиропиталището“ Хуан Антонио Байона.

Дали сериалът ще е поредното жанрово извращение или интересна иновация, ще разберем през 2014, когато телевизията ще започне да излъчва епизодите.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата