1 коментар
Twin-Peaks-Revival-Red-Room

Връщаме се в Туин Пийкс през май

Тогава ще започнат да излизат новите епизоди от култовия сериал.

Откак обявиха възраждането на „Туин Пийкс“ преди години, феновете с нетърпение чакат завръщането в китното планинско градче, забулено от мистерии. Showtime успяха да се договорят с Дейвид Линч за 18 епизода, а режисьорът получи подкрепа от почти всички живи актьори от оригиналния сериал, както и от купища нови за този франчайз лица. Е, снимките вече са завършени и имаме официална премиерна дата – 21 май! Именно тогава ще бъде излъчена двучасовата премиера в САЩ, а веднага след това епизоди 3 и 4 ще бъдат качени онлайн. Оттам нататък обаче, по молба на Линч, епизодите ще се излъчват ежеседмично, като в доброто старо време.

Новината обяви президентът на Showtime, Дейвид Невинс, на прес-тура на Асоциацията на телевизионните критици. Той е изгледал епизодите (а Линч му е носил кафе и понички преди всяка серия) и смята, че „това е чисто хероиновата версия на Дейвид Линч“. Също така, президентът е разкрил, че „в сърцевината на новите серии е одисеята на агент Купър обратно към Туин Пийкс“. Невинс предупреждава още, че тези, които гледат внимателно и отблизо, ще бъдат възнаградени, каквото и да значи това.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Почти нищо не се знае за сюжета на предстоящите епизоди, като Линч умишлено е баламосвал журналистите при всички въпроси, отправени му на събитието. Режисьорът все пак е разкрил, че доста мразеният филм Fire Walk With Me от 1992 г. ще бъде много важен за новата история. „Последните 7 дни от живота на Лора Палмър са много важни“, са точните му думи. Единственият нормален отговор, който Линч е дал, се е отнасял до спирането на сериала преди 26 години: „Това, което уби „Туин Пийкс“… първоначално въпросът кой уби Лора Палмър беше такъв, на който изобщо не искахме да отговаряме. Мистерията за Лора Палмър беше гъската, снасяща златни яйца. И в един момент ни беше казано, че трябва да свършим с това, от което след това така и не се възстановихме“.

Най-важното е, че Невинс описва новия сезон като еднократно и завършено събитие – това вероятно означава, че историята ще бъде завършена в тези 18 епизода. Линч също казва, че няма планове да се завръща повече към култовия сериал, макар и да не отхвърля възможността в бъдеще. От една страна е жалко, защото мнозина се надяваха Twin Peaks да се завърне за по-дълъг срок след това възраждане. От друга – сега знаем, че дори на новите серии да не им се получи, ще имаме относителен край (или поне това, което Дейвид Линч и Марк Фрост искат да ни покажат за край).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата