1 коментар
aw1

Нов сериал по „Пътешествие около света за 80 дни“ ще гледаме догодина

Дейвид Тенант ще се превъплъти в ролята на Филиъс Фог.

Изображение с име: ATW80D-01Напредва работата по новия сериал на BBC One, вдъхновен от известния роман на Жул Верн „Пътешествие около света за 80 дни“. Екранизацията ще се състои от осем епизода, като засега не се знае дали ще предава точно сюжета, или създателите му ще си позволят някои творчески свободи. До сега ВВС One са демонстрирали, че не може да им се има много доверие що се отнася до коректното адаптиране на книги, но предварителната информация за тази продукция е донякъде обнадеждаваща.

Снимките на Around the World in 80 Days са започнали още миналата година, но са били прекратени заради пандемията. Те се подновяват сега и ще продължат пет месеца, като ще се осъществят на различни локации в Румъния и Южна Африка.

В ролята на дръзкия пътешественик Филиъс Фог ще видим не кого да е, а Дейвид Тенант от „Доктор кой“ и „Добри поличби“. Верният иконом и спътник на Фог – Паспарту ще бъде френският актьор Ибрахим Кома, а Леони Бенеш („Короната“) ще бъде журналистката Абигайл Фикс. Други актьори, които участват в проекта са Антъни Фланаган („Ужас“), Питър Съливан („Борджиите“, „Полдарк“), Линдзи Дънкан („Аз, вещицата“,“Рим“), Ричард Уилсън („Мерлин“) и др.

Главен режисьор на проекта е Стив Барън.

Макар все още да не е ясно дали сериалът ще следва плътно източника и ще бъде чисто приключенски, или ще има добавен фантастичен елемент (защо не малко стиймпънк?), това все пак е екранизация, вдъхновена от роман на един от доайените на научната фантастика – Жул Верн. Освен това главната роля е поверена на един от най-известните жанрови актьори на Великобритания – Дейвид Тенант. Това са две добри причини за феновете на фантастиката да имат едно наум и да следят проекта.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата