Divergent-31103783-1280-800

Новини за каста на „Дивергенти“

Шейлин Удли, Кейт Уинслет, Джей Кортни, Маги Кю и още няколко известни актьора ще вземат роли във филмовата адаптация на романа.

Доживяхме! Филмова адаптация на книга, на която вече сме написали ревюто! „Дивергенти“ на Вероника Рот е тийн-антиутопия в стил „Игрите на глада“, която дори ние оценихме високо. Още тогава се знаеше, че се подготвя филм по романа, но чак сега имаме сериозни основания да очакваме, че тя ще е качествена. Става дума за актьорите, които ще представят героите на Рот на екран.

Изображение с име: Divergent-Casting-Jai-Courtney-Zoe-Kravitz-Ansel-Elgort-Maggie-Q-Theo-James-2

В главната роля ще бъде Шейлин Удли (която ще играе и Мери Джейн в „Невероятния Спайдърмен 2“). Удли си спечели ролята още миналата година, веднага след като грабна награда на АФА за играта си в The Descendants. Тя ще се превъплъти в Беатрис Прайър – тийнейджърка, която живее в антиутопично бъдеще, където обществото е разделено на пет касти. Тя принадлежи към кастата на аскетите, но на 16-тия си рожден ден получава правото да избере нова каста, на която да отдаде остатъка от живота си. Която и каста да избере, момичето ще бъде подложено на редица изпитания, за да се разбере дали изборът й е правилен и дали тя самата е достойна за него. По време на тестовете обаче се оказва, че тя е дивергент – опасна дума, която не бива да се казва пред хора. Беатрис тепърва ще разбере защо, докато преодолява изпитанията в посвещението си и изпита за първи път любов.

Кейт Уинслет е друго известно име, което влиза в актьорския състав. Тя ще играе Джанин Матюс – лидер на кастата на ерудитите и един от основните врагове на Беатрис. Джанин е интелигентна, пресметлива и безскрупулна жена, която иска нещо повече от това да ръководи своята каста.

Изображение с име: Divergenti_covЕнсъл Елгърт пък ще играе Калеб, братът на Беатрис, който избира новата си каста заедно с нея. Той изненадва всички като се присъединява към ерудитите, ръководени от Джанин.

Друг враг на Беатрис е Ерик – той принадлежи към кастата на безстрашните и тормози новобранците доста здраво. Неговата роля ще се изпълни от Джей Кортни, който наскоро се появи до Брус Уилис в „Умирай трудно 5: Денят настъпи“.

Зоуи Кравиц пък ще играе Кристина, новобранка, която се посвещава на кастата си заедно с Беатрис и е нейна приятелка.

Сред големите постижения на подбора е и Маги Кю (Nikita 2010, Priest). Тя е Тори от безстрашните, която извършва теста на Беатрис. Има немалко татуировки и пиърсинги и определено може да се оправя в битка. Новата Никита определено би изглеждала добре в ролята, която всъщност не е толкова далеч от телевизионната й такава.

Най-важното за тийнейджърките оставихме последно – кой ще играе Фор, момчето, в което Беатрис се влюбва. Честта се пада на Тео Джеймс (Golden Boy, Downtown Abbey).

С подобен каст, бюджет и оригинален роман никой не би се учудил ако „Дивергенти“ наистина се превърне в следващия „Игрите на глада“ – бокс-офис успех, който е нещо много повече от поредната тийн-любовна драма. Вие за всеки случай все още можете да прочетете книгата преди филмът да излезе – имате време до 21 март 2014.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата