1 коментар
Nikoga, nikude, nikoi noshtna sqnka

Още два преиздадени романа от Бард

„Никога, никъде, никой“ на Нийл Геймън и „Нощна сянка“ на Дебора Харкнес получават нов живот.

Изображение с име: Nikoga, nikude, nikoiНапоследък „Бард“ са се захванали здраво с преиздаване на стари научни фантастики и фентъзита. Две такива ще се завърнат пазара още този уикенд.

Нийл Геймън нашумя напоследък покрай адаптациите на романите му „Американски богове“, „Добри поличби“ и др. Вероятно и книгата му „Никога, никъде, никой“ скоро ще бъде филмирана. В приказките доброто се възнаграждава, но в живота невинаги е така. Ричард Мейхю очевидно не го знае. Когато помага на ранено момиче на лондонска улица, той съсипва и новия си костюм, и годежа си. И това се оказва далеч не най-лошото. Защото попада на място, за което се знаят две неща: че се намира някъде под истинския Лондон и че там лесно можеш да се разделиш с живота си. Подземният свят всмуква Ричард, но преди това е погълнал сънищата на миналото, забравените истории и вчерашните герои. Свят лабиринт, в чиито шахти дебне нещо смътно, лепкаво и неназовимо. И няма обратен път.

Изображение с име: Noshtna sqnkaСериалът „Аз, вещицата“ на Дебора Харкнес доста се харесва, макар и още да не е чак хитов. Със сигурност обаче вниманието около него е вдъхновило „Бард“ да преиздадат втората книга от поредицата, „Нощна сянка“. „Нощна сянка“ запраща Даяна и Матю в Лондон от времето на Елизабет I – свят на шпионаж и интриги, където се срещат с група стари приятели на Матю, известна като Нощната школа. Целта им е да открият вещица, която да обучи Даяна, и да открият следи от Ашмол 782. Но когато миналото започва да стяга примката си около тях, двамата поемат на съвсем различно пътешествие, което ги отвежда в сърцето на вампирската история и на тайни, пазени цели петнайсет столетия.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата