1 коментар
tv-front

Още проектосериали за 2016-2017

„Ван Хелзинг“, „Тъмните му материи“ и „Най-великият американски герой“ ще бъдат адаптирани (отново) за малкия екран.

Вчерашната новина за новия сериал „Стар Трек“, който ще чакаме през януари 2017 г., дойде като гръм от ясно небе и много ни зарадва, но това не означава, че само поредното разклонение на емблематичната поредица ще се опита да ни привлече като зрители в близкото бъдеще – и други проекти се борят за вниманието ни.

his-dark-materialsBBC например ще прави минисериал от небезизвестната фентъзи поредица на Филип Пулман, „Тъмните му материи“. Трите книги са преведени на 40 езика и имат над 17,5 милиона продажби в световен мащаб, така че ако не сте ги чували, грешката си е ваша. У нас са издадени от „Бард“ преди доста време, като нищо чудно покрай сериала да има и допечатки.

Трите романа, „Златният компас: Северно сияние“, „Острият кинжал“ и „Кехлибареният далекоглед“, разказват историята на малките Лира и Уил, които живеят в паралелен на нашия свят. Там душите си имат антропоморфични животински персонификации, които винаги следват човека. В ход е обаче зъл план, който застрашава самото съществуване на всички светове и който включва отвличане на деца за магически експерименти.

Сериалът ще бъде развиван от компанията Bad Wolf – в нея влизат бившите продуценти на „Доктор кой“, Джейн Трантър и Джули Гарднър. Самият Пулман подкрепя напълно проекта и ще помага като изпълнителен продуцент.

Това не е първата адаптация на трилогията – вече е имало пиеси за радио и театър, комикс, игра, дори и филм с участието на Никол Кидман, Даниел Крег и Ева Грийн, който обаче не се е справил никак добре. Стискаме палци на ВВС да направи по-успешна адаптация – те вече показаха, че могат, с „Джонатан Стрейндж и мистър Норел“.

van helsingSyfy също ще се бори за вниманието ни с нова интерпретация на познат франчайз. Те ще правят сериал за дъщерята на Ван Хелсинг – Ванеса. Тя е последната в рода на именитите борци с вампири и чудовища. Ванеса Хелзинг се събужда в бъдещето и открива свят, превзет от вампирите. Въпреки че всичко изглежда загубено, тя открива, че притежава мистериозна сила, даваща й власт над кръвопийците, която я прави последната надежда на човечеството.

Сериалът обещава „високооктанов“ екшън и свежо пресъздаване на позната история. Главен сценарист ще бъде Нийл ЛаБут, а един от продуцентите е Саймън Бари – създател на наскоро завършения „Континуум“. Пилотната фаза е прескочена и са поръчани направо 13 епизода.

greatest-american-hero-featured_edited-1Последният проект, за който днес научихме, е „Най-великият герой на Америка“. Това е било комедиен сериал от 1981 г., в който на обикновен човек е даден костюм, с който се превръща в супергерой. Инструкциите за употреба обаче са изгубени и той трябва да се учи в движение.

Поръчан е пилотен епизод на римейка, а идеята е сериалът да покаже какво се случва, когато „голямата сила не е посрещната с голяма отговорност“. Опит за римейк е имало и през 2014 г., но тогава пилотът е бил неуспешен. Хората зад него, и тогава и сега, са Фил Лорд и Кристофър Милър. Вероятно успехът им с „Последния човек на Земята“ е помогнал на Фокс да им дадат втори шанс с този проект.

За никой от проектите няма обявена дата, но докато His Dark Materials ще дойде когато му дойде времето, а The Greatest American Hero може и въобще да не се реализира, за Van Helsing поне е обявен желания за премиерата сезон – есента на 2016 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата