Phoenix-Joker

Произходът на Жокера

Трейлър за филма Joker с Хоакин Финикс.

Върлите фенове на DC оцеляха след толкова много кино провали на любимите им герои. Но в последно време изглежда, че комикс компанията най-накрая намира правия път към успешните адаптации на сюжетите си. „Аквамен“ се оказа най-печелившият филм от новата им вселена, за „Шазам“ има големи очаквания, а сега се оказва, че и „Жокер“ може да се окаже нещо интересно. Хоакин Финикс влиза в емблематичната роля и ако се съди по първия трейлър, тя му отива…

Бутон за зареждане на YouTube видео

Joker съществува отделно от всякакви други филми и вселени, правени досега. За основната поредица DC Worlds персонажът вече беше изигран от Джаред Лето, но не особено успешно. Той обаче остава култов образ независимо кой го играе и затова е разбираемо, че Warner Bros бързат да му върнат блясъка с нова продукция, и то такава, която е посветена изцяло на Жокера.

Финикс и преди е бил ухажван за супергеройски роли, но ги е отказвал, защото не е искал да се обвързва с дългосрочни ангажименти. Актьорът обаче е споделял, че би се навил за еднократна нискобюджетна роля, и така този проект се оказал точно като за него. Трейлърът загатва за трудните детство и младини на Жокера, а в някои от кадрите виждаме и други интересни актьори в състава – Франсис Конрой („Зловеща семейна история“) играе майката на Жокера, а Зази Бийтц (Домино от „Дедпул 2“) – негово потенциално гадже от периода преди да откачи тотално.

Премиерата на филма е на 4 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата