4 коментара
tv

Работят по три потенциални сериала

ТВ-адаптация на „Властелина на пръстените“, комедия за супергерои от Близкия изток в САЩ и шпионски трилър по комикс.

Телевизиите зад Океана продължават да търсят начин да разнообразят програмите си и да спечелят зрителите на своя страна. Това може да стане със сериали, които залагат на голямо име, модерна вълна или история с потенциал. Такива са проектите Lord of the Rings, Super Challenged Heroes и Velvet.

„Властелинът на пръстените“ не се нуждае от представяне – дори да не сте чели основополагащите за фентъзи жанра книги от поредицата, сигурно сте гледали блокбъстъра на Питър Джаксън в три части. Сега от Warner Bros водят разговори с Amazon за продуцирането на сериал по трилогията на Джон Р. Р. Толкин. Всичко е в много ранен етап на развитие, още няма сценаристи, режисьори или актьори към проекта и дори не са уредени авторските права. Но желанието от страна на продуцентите определено е налице, а намесата на Amazon е доста добър знак. Не сме сигурни дали пак ни се гледа същото, но с по-нисък бюджет, затова стискаме палци да се реализира нещо наистина добро (защо не адаптация на „Силмарилион“ или някоя от страничните истории?). Дори и да се стигне дотам, сигурно ще почакаме още поне няколко години за него.

Изображение с име: Gollum-Smeagol

За да не говорим толкова абстрактно и фантазийно, преминаваме към един друг, по-земен проект, който със сигурност ще се реализира, и то скоро, без значение кой иска да го гледа. Американската телевизия ABC разработва комедиен сериал за американско семейство супергерои с близкоизточен произход. Проектът е озаглавен „Супер затруднени герои“ и проследява борбата на персонажите да вършат добро в свят, който ги смята за злодеи. Градското фентъзи е по идея на комедиантите Лари Уилмор (Black-ish, Insecure) и Басем Юсеф (сърдечен хирург от Египет, зарязал работата си, за да стане комедиант). Разказва се историята на семейство Шариф, в което и двамата родители са супергерои и което живее в тайна, тъй като е нелегално да си супергерой в техния свят. Ще се засегнат теми като живота на имигрантите в Америка и днешния политически климат.

Spike TV не можа да направи ударния старт, на който се надяваше, затова се ребрандира като Paramount Television (да подчертае връзката си с филмовото студио). Един от първите сериали, които телевизията ще пусне с новото си име и лого, е Velvet – адаптация на едноименния комикс. Велвет Темпълтън някога е била елитен таен агент и шпионин. Днес работи като обикновена секретарка на директора на агенцията и малцина подозират за миналото й. Тя се завръща към шпионския живот след като серия от събития, свързани с миналото й, я принуждават да бяга и да разкрива конспирация. Сериалът се разработва от Кайл Килън, заедно с Ед Брубейкър, създателя на комикса. Една от причините проектът да е нестандартен е главната героиня – тя е по-възрастна жена (макар и далеч от баба), която използва опита и годините си в своя полза. Може би ще видим сериала в края на 2018?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата