9 коментара
nomer 1000 bnr

SciFi.bg с включване по БНР

От предаването „Нашият ден“ на БНР Христо Ботев потърсиха главния ни редактор, за да изкаже критиките си към новата българска фантастика „Номер 1000“.

Изображение с име: nomer 1000Помните ли, че преди време си пожелахме да видим българска фантастика? А помните ли, че такава се появи в лицето на „Номер 1000? За съжаление, трейлърът говореше по-скоро за някакво странно недоразумение, отколкото за фантастика, но все пак създателите му смятат, че лентата си заслужава да се види и усилено се промотират.

50-минутният филм тръгва от днес в няколко кина, което беше и поводът режисьорът Людмил Лазаров и единият от актьорите Ники Станчев да гостуват в предаването „Нашият ден“ на Българското национално радио, програма „Христо Ботев“. Водещата Люба Константинова обаче реши да внесе полемика в студиото и потърси главния ни редактор Петър Атанасов, за да изрази в ефир критиките си към филма.

Като за първа изява в национален ефир, Петър се справи прилично. Главният ни редактор засегна с дипломатичен тон най-болните проблеми на трейлъра и това, което клипчето говори за филма, като се постара да запази обективност, споменавайки и добрите страни. За съжаление, времето беше твърде ограничено, за да се коментира трейлъра достатъчно обширно и да се обсъди обещаната тема за общото състояние на фантастиката в България, но все пак се получи интересен разговор. Ако имате желание, можете да го чуете по-долу. Преди това обаче, припомнете си трейлъра.

Едва ли дискусията е променила мнението на някого за филма, но ако все пак имате интерес да видите въпросната лента, тя вече се прожектира в София (Дом на киното, Влайкова, Евросинема), Благоевград (Cinemax), Пловдив (Faces), Гоце Делчев (Ново кино Парадизо), Силистра (кино Силистра), Добрич (ИКАР), Ямбол (Елит), Сливен (Агликина поляна), Търговище (Центрум) и Габрово (Алеко). По-големите кина явно са преценили, че няма нужда да включват „Номер 1000“ в програмата си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата