1 коментар
bydeshti istorii tom 2 t

Скоро излиза и вторият том от „Бъдещи истории“

Съвсем скоро ще излезе „Бъдещи истории, том 2“ на Робърт Хайнлайн, изд. „Протон“.

Изображение с име: bydeshti istorii tom 2 cСлед като преди няколко месецани беше предложен „Бъдещи истории, том 1“ от Робърт Хайнлайн и издателство „Протон“, след максимум 2 седмици на пазара ще излезе и вторият том от сборника с разкази на бележития фантаст.

В него е останалата половина от разказите и новелите, от които се състоят известните Бъдещи истории на Хайнлайн – богато, въображаемо светостроене, което мнозина смятат за неговото най-велико и пророческо произведение. Хайнлайн пише по-голямата част от Бъдещи истории в началото на кариерата си, между 1939 и 1941 г. както и в периода 1945-1950 г.

Въпреки съжалението, че няколко от планираните от Хайнлайн Бъдещи истории никога не са написани, книгата е определяна като великолепен компендиум, изключително увлекателен и точно показващ светогледа на писателя, и е задължително да присъства във всяка библиотека с научна фантастика.

„Бъдещи истории, том 2“ ще бъде достъпна и на предстоящия Коледен панаир на книгата, като там ще се предлага на щанда на издателство „Вижън букс“.