2 коментара
stargirl

Stargirl – трейлър за новия сериал на CW/DC

Поредна нова героиня се присъединява към вселената от сериали „Стрелата“, „Светкавицата“, „Легендите на утрешния ден“, „Супергърл“ и „Батуоман“.

„Батуоман“ беше доста интересен случай за комиксовите сериали на тийн-телевизията CW. Този сериал трябваше да бъде провал – хем е пореден от вече препълнена вселена, хем е масово оплюван още преди премиерата си, а в IMDB рейтингът му е потресаващо нисък. Да, ама не – Batwoman всъщност е вторият най-гледан сериал на телевизията, със само 62 000 зрители средно на епизод по-малко от първия – „Светкавицата“. Продуцентите явно са били напълно прави да вярват толкова много в успеха на новото попълнение. Вероятно оттам и идва увереността им, която ги кара да пуснат още един нов сериал, отново женски. Този път главната героиня е Старгърл (Звездното момиче). Трейлърът за №6 в сериаловата вселена (№10, ако броим „Константин“, „Черната светкавица“, „Виксен“ и „Борците за свобода“, които условно също можем да причислим) излезе по време на голямото пресичане „Кризата на безкрайните земи“ и вече е достъпен за гледане онлайн:

https://www.youtube.com/watch?v=Bp5Xv7QcgkM

В главната роля е Брек Басинджър (Бела от детското сериалче „Бела и булдозите“), а името на героинята – Кортни Уитмор. Кортни открива Космическия жезъл на доведения си баща, който някога е бил придружител на Стармен, и се сдобива със силите, които я карат да приеме амплоато на Звездното момиче, или Старгърл.

Персонажът е сравнително нов и в комиксите – за пръв път се появява едва през 1999 г. Измислена е от Джоф Джоунс, а прототипът й е неговата починала сестра. Въпреки това, тя вече се е появявала на екран – в „Смолвил“ и в „Легендите на утрешния ден“.

Джоунс описва предстоящия сериал като смес от „Бъфи, убийцата на вампири“ и „Спайдър-мен“, тъй като ще разказва за гимназистка, която балансира нормалния си живот с този на супергероиня, като не остава чужд на комедийните моменти. Ако се съди по трейлъра, обаче, Кортни ще приеме суперсилите много по-лесно отколкото Бъфи или Питър Паркър.

„Старгърл“ ще се излъчва по CW, а в САЩ ще може да се гледа и в стрийминг платформата DC Universe. Идеята е тя да послужи за начало на нова ера в сериалите на DC и да представи герои на бъдещи сериали, свързани с комиксовите Justice Society of America и Injustice Society.

Кога точно ще бъде премиерата на сериала, не се знае, но е много вероятно Старгърл да изиграе важна роля в последните епизоди на пресичането с Кризата на безкрайните земи.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата