1 коментар
TheExpanse gallery 101Characters 02

The Expanse подновен за шести и последен сезон

Един от главните актьори обаче няма да се завърне.

Късно снощи Amazon Prime обявиха блага вест – подновяват сериала си „Експанзията“ за шести и последен сезон. Това се случва почти месец преди премиерата на пети сезон, за който още не можем и да подозираме дали ще бъде успешен. От една страна, обявеният финал носи горчилка, тъй като сериалът все пак свършва, но от друга – така сценаристите ще имат достатъчно време да измислят подобаващ завършек на космическата опера. Последният сезон ще адаптира последната книга на Джеймс С. А. Кори, което означава, че тези преди нея ще бъдат пропуснати или сбити в няколко епизода.

Новината научиха съвсем наскоро и самите актьори в групов онлайн разговор. Реакцията им можете да видите тук:

Ако някой от състава ви се струва липсващ – има защо. Кас Анвар няма да се завърне в ролята си на пилота Алекс Камал, тъй като срещу актьора има повдигнати редица обвинения в сексуален тормоз и дори изнасилвания. Продуцентите ги разследват и Анвар е отстранен от състава на шести сезон. Стискаме палци качеството на епизодите да не спадне осезаемо, както и героят да не бъде съвсем забравен заради предполагаемите престъпления на актьора си.

Четвърти сезон завърши с астероидна атака над Земята, а трейлърът за пети подсказа още повече политически интриги в Слънчевата система. „Експанзията“ е хвален от критици и фенове за красивите си визии и ефекти, както и за широкомащабната история, която хем е с бързо темпо и напрегната, хем повдига интересни теми за размисъл. Първоначално се излъчваше по телевизия Syfy, която го спря след трети сезон, но след това той беше спасен от Amazon Prime. Именно там ще се качи следващият пакет епизоди накуп – на 16 декември и там ще бъде излъчен финалът в края на следващата или началото на по-следващата година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата