ad astra

Томи Лий Джоунс и Брад Пит ще са баща и син в Ad Astra

Актьорите ще се отправят „Към звездите“.

Изображение с име: jg-bp
Джеймс Грей и Брад Пит

Преди време актьорът Брад Пит и режисьорът Джеймс Грей обявиха, че ще разработват научнофантастичен филм, наречен Ad Astra („Към звездите“, от латински). В този проект Джеймс Грей е режисьор и сценарист, а втори сценарист е Итън Грос (работил по „Експериментът“). Брад Пит ще е в главната роля, а сега се разбра, че с важна роля ще участва и Томи Лий Джоунс. С тези двамата на преден план, филмът със сигурност ще се радва на особено внимание от киноманите.

В „Към звездите“ Пит ще играе „леко аутистичния“ космически инженер Рой МакБрайд. Неговият баща се е отправил на мисия към Нептун, където да търси извънземен интелект, преди 20 години, но така и не се е завърнал. Сега Рой се отправя на пътешествие през Слънчевата система, за да го открие и да разбере защо мисията се е провалила.

През последните години доста именити актьори се отправиха към космоса, за да добавят по още едно престижно заглавие във филмографиите си. Джордж Клуни и Сандра Бълок изнесоха на гърба си „Гравитация“, Матю МакКонъхи се разходи из галактиката в „Интерстелар“, Мат Деймън заседна на Марс, а тази година Джейк Джиленхол, Раян Рейнолдс и Ребека Фъргюсън се бориха с гадно извънземно в „Живот“. Брад Пит трябва да се погрижи да не изостава от тренда.

Джеймс Грей е едновременно развълнуван и ужасен от проекта: „Научната фантастика е трудна, защото има елементи и на фентъзи. Ще се опитам да пресъздам възможно най-реалистично пътуването в космоса и да покажа колко враждебен е той към нас. Ще бъде история от типа на Heart of Darkness за пътуване до ръба на Слънчевата система. Имам много надежди и определено е амбициозно…“

Снимките на Ad AStra ще започнат през септември, което означава, че филмът вероятно ще излезе някъде в края на 2018 година или началото на 2019.

 

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата