1 коментар
Torchwood Web of Lies

Торчууд се разклонява в "Мрежа от лъжи"

Допълнение към „Деня на чудото“ ще представлява „Торчууд: Мрежа от лъжи“ – интернет-сериал, в чиято главна роля ще видим любимката на народа Илайза Душку.

Изображение с име: Torchwood: Miracle DayЕдва ли има фен на „Торчууд“ или „Доктор кой“ (макар и доста различни един от друг, сериалите имат общо взето една и съща публика по нашите ширини), който да не чака с нетърпение 8 юли, когато след 2 години пауза капитан Джак (Харкнес, а не Спароу, който се завърна днес) се завръща за да оглави четвърти сезон. Съвсем наскоро излезе и кратко, но ценно трейлърче за новите серии.

Е, Джейн Еспенсън, една от главните сценаристки за тази година, обяви, че ще разклони „Торчууд“ в нов сериал – „Торчууд: Мрежа от лъжи“. Така, на практика, ще имаме разклонение на разклонението – знаем, че „Торчууд“ произхожда от „Доктор кой“. Друга рядко срещана черта на проекта е, че той ще бъде онлайн базиран. Уебизодите ще се публикуват в интернет едновременно с излъчването на „Деня на чудото“ по Starz.

Изображение с име: Eliza DushkuПо интересен начин Джейн съобщава и че главна роля в разклонението ще има Илайза Душку. „Насладете се на всички марки „Торчууд“! Имаме вяра (faith) в „Торчууд: Мрежа от лъжи“. Истина е (tru), има ехо (echo) от миналото ми в това разклонение“. Фейт, Тру и Еко са имената на предишните ключови за актрисата роли, съответно в „Ейнджъл“, „Ясновидката Тру“ и „Куклена къща“. Симпатичната Душку има много фенове, които ще я последват в новия й уеб-сериал, дори да не са чували за „Торчууд“, а това е чудесен начин за популяризирането му.

Джеймс Марстърс, друго ехо от миналото на Еспенсън, доколкото е играл в „Бъфи – убийцата на вампири“ и „Каприка“, също е нетърпелив да се завърне като капитан Джон Харт в „Торчууд“. Той погостува за няколко епизода във втори сезон, след което изрази силното си желание да играе още. Когато чул, че „Торчууд“ ще снима в Лос Анджелис, е казал, че ако Ръсел Т. Дейвис не му се обади, той сам ще го намери. Очевидно опитът му не е бил особено успешен, тъй като негово появяване в четвърти сезон не се планира.

Все пак, има други актьори, които са допълнително обявени като гостуващи в новия сезон. Най-известният от тях е Нана Визитър от „Стар Трек: Дълбок космос 9“ и „Ангел на мрака“.

Джейн Еспенсън, която и без друго има твърде богата биография от култови хитове, за които не знам как й е стигнало времето, ще се натовари и с друга задача – сценарии за новия сериал на АВС „Имало едно време“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата