6 коментара
Assassins-Creed-t

Трейлър за Assassin’s Creed

Филмът на Майкъл Фасбендър ще изглежда… сравнително прилично.

Въпреки че в началото Warcraft беше натоварен с високи очаквания, а феновете на игрите нямаха търпение да го видят, днес, няколко трейлъра по-късно и няколко седмици преди премиерата му, реакциите са противоречиви и общият консенсус е, че едва ли ни очаква хитът, на който отдавна се надяваме. Явно през същата процедура ще мине и Assassin’s Creed – след като всички се изредиха да повтарят колко е интересна и подходяща за филмиране концепцията и колко перфектен е Майкъл Фасбендър за главната роля, сега имаме трейлър и… нещата не са чак толкова розови, колкото трябваше да бъдат. Вижте за какво става дума, а после ще коментираме:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Не че е чак толкова зле, но не изглежда като най-високобюджетната продукция на 20th Century Fox. Твърде изобилна и очевадна компютърна анимация, твърде много повтарящи се сцени (вярно, това е първи трейлър, но толкова ли няма какво друго да покажат?) и твърде неподходящ саундтрак в частите с „вокал“. Не знам на кой гений му е хрумнало да сложи рап на Assassin’s Creed, но заслужава Златна малинка или поне Златен скункс.

Иначе идеята все още си изглежда интересна, а и миксът от сцени в миналото и настоящето е много добър (в игрите повечето сюжет се случва в миналото, докато тук явно ще се търси баланс). Не знам доколко паркур-асасините през Средновековието ще изглеждат достоверни, но поне откъм як вид го докарват.

Историята няма да адаптира някоя от игрите конкретно, но ще включва елементи и персонажи от тях (по подобие на Resident Evil, единственият по-голям успех при пренасянето на игри на голям екран досега). Сюжетът се развива в настоящето (или близкото бъдеще). Създадена е революционна машина, Анимус (с доста по-различен и динамичен дизайн, отколкото в игрите), която отключва генетичните спомени в човека. Осъденият на смърт Калъм Линч е сред първите, които ще я опитат. Той ще изживее спомените на своя прародител Агилар, живял по време на Испанската инквизиция, и ще открие, че е потомък на тайното общество на Асасините. Натрупаните от преживяването знания и способности ще му помогнат да се изправи срещу могъщата древна организация на Тамплиерите, която действа и днес.

В главната роля е Майкъл Фасбендър, който е и продуцент на филма. Актьорският състав се допълва от Марион Котилард, Джереми Айрънс, Брендан Глийсън, Ариана Лабед, Майкъл Кенет Уилямс, Денис Меноше и Матиас Варела. Сценаристи са Майкъл Лесли, Бил Коладж и Адам Купър, а режисьор е Джъстин Кързел („Макбет“).

Премиерата е на 30 декември 2016 – стискаме палци следващите трейлъри да са по-вдъхновяващи, защото иначе не знаем как ще се конкурира с Rogue One.

Assassins-Creed-Movie-Poster

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата