salem

Трейлър за остатъка от „Салем“

Сегашният трети сезон на сериала всъщност е последен, като финалът ще се излъчи в края на януари.

Харесвате ли „Салем“? Ако да – жалко, защото му остават още само четири епизода. WGN America са решили да прекратят сериала, който през миналия сезон отбелазя сериозен спад в рейтингите, а тази година продължава да дълбае. Решението не е никак неочаквано, особено като се вземе предвид и закъснението, с което беше пуснат трети сезон.

Въпреки лошите новини, има и светлина в тунела. Главните сценаристи на сериала, Бранън Брага и Адам Саймън са били предварително уведомени, поради което са имали време да съобразят плановете си. „Знаехме, че това ще бъде третият и финален сезон и успяхме да измислим вълнуващ апогей на сагата на Мери“, казват те. „Благодарни сме на телевизията за прекрасното партньорство и за това, че ни оставиха да творим свободно и да сътворим добър финал – такъв, който смятаме, че уважава повествованието досега и феновете на сериала. Беше вълшебно преживяване да създадем Salem и искаме да благодарим на всеки продуцент, сценарист, режисьор, актьор и член на екипа за всичко, което направиха, за да вдъхнат живот на проекта“.

С други думи, можем да се утешим с факта, че сериалът ще завърши подобаващо, вместо да се разтяга в излишни локуми. Трейлърът за последните четири епизода, които ще излязат през януари догодина, определено ни изостря апетита за края на вещерската сага.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Трябва да се отбележи и че телевизията направи всичко възможно да подкрепи сериала си, така че вина за спирането не може да се търси в продуцентите. Директорът на WGN America, Мат Ченис, казва следното: „Салем“ е фантастичен сериал, който прекрасно допринесе за успешен старт на собствената ни продукция. Благодарим на Бранън, Адам и талантливия екип че ни се довериха със своята уникална визия за света на Салем. Искаме да благодарим и на феновете за подкрепата и лоялността.“

Е, благодарим и ние за хубавия, макар и не много дълъг сериал. Чакаме следващия!

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата