9 коментара
300 herc her

Трейлъри за 300, Hercules, Her

„300: Възходът на една империя“, „Легендата за Херкулес“ и „Нея“ с нови промо клипчета.

„300“ може и да не беше кой знае колко задълбочен откъм сюжет или герои филм, но определено беше новаторски и остави своята следа в киното благодарение на силно компютъризираните си визии. Скоро ще дойде времето на неговото продължение-предистория, което обещава още от същото, но ако се съди по трейлъра, с една основна разлика – този път се залага повече на женската сила, отколкото на мъжката.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ева Грийн и Лена Хеди изправят флотилиите си една срещу друга след героичната смърт на 300 голи до кръста мъжаги, а Ксеркс разказва повече от своята предистория в „300: Възходът на една империя“. Сценарият отново е дело на Зак Снайдер и Кърт Джонстад, а в режисурата този път ще се изяви Ноам Мъро, който ще се постарае филмът да покаже нещо повече от предшественика си или поне да задържи неговото визуално ниво.

Доказателство за това какво влияние е оказал „300“ върху киното е трейлърът на „Легендата за Херкулес“ с Келън Лъц от „Здрач“ в главната роля. (Доскоро филмът беше известен като „Херкулес: Легендата започва“, но явно са решили да му сменят името. Да не се бърка с другия „Херкулес“ за 2014 с Дуейн Джонсън и Джон Хърт, който все още не е пуснал трейлър, нито дори плакат.) Сюжетът на филма не изглежда много свързан с митологията, не прави впечатление и на много задълбочен, но пък девойките сигурно ще се зарадват на количеството голи до кръста мъже (в трейлъра, а 100% и във филма, те са повече от облечените). Снимките са правени в България, като в свободния си ден екипът е помогнал на приюта за бездомни кучета в Долни Богров чрез доброволен труд и финансово дарение.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Може би е време да се разнообразим малко от епичните компютърно анимирани битки в Древна Гърция и да се пренесем компютърното доминираното близко бъдеще. За разлика от горните, филмът „Нея“, който предстои да излезе в САЩ след две седмици (а у нас явно няма да дойде), не е с голям бюджет, но пък е с интересна идея. Изоставен от съпругата си човек (Хоакин Финикс) се влюбва в изкуствения интелект на компютъра си (с гласа на Скарлет Йохансон). Може ли да има любов между човек и компютър, доколко може това да се нарече истинска връзка и трябва ли човек да е пълен неудачник, за да му се случи? Определено има нещо доста шантаво в цялата история, но за какво друго е фантастиката, освен за да ни показва нови хоризонти и да ни провокира с нови въпроси?

Бутон за зареждане на YouTube видео

300: Rise of an Empire излиза на 7 март 2014, The Legend of Hercules – на 10 януари 2014, а Her може и да влезе в някое малко софийско кино през януари или февруари.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата