1 коментар
true blood

5 WTF-момента от „Истинска кръв“

Ако сериалът можеше нещо, то беше да шокира и изненадва!

Нали знаете какво е WTF-момент? Такъв, който да шокира и изненадва, дори с цената на това да допусне абсурд или пък да пробие сериозността на сюжет, който е започнал като драматичен и дълбокомислен. Е, True Blood беше сред царете на тези моменти. С излизането на последния му епизод снощи и края на „Истинска кръв“ завинаги, който макар и далеч от перфектен, все пак не беше от най-долнопробните възможни, е хубаво да си припомним най-шантавите сцени, които този сериал ни е предложил. Все пак, именно wtf-моментите бяха това, което задържа много от нас да го гледаме до самия му край.

В тази класация ще пропуснем много неща, като например забавни детайли от рода на вампири-убийци, които се разхождат по анцуг, всички неочаквани обиди или шеги за секс, голяма част от черния хумор, много изненадващи убийства, които са накарали челюстта ви да падне. Но има моменти, които ще останат в спомените ни за този сериал много дълго време. Нека да си ги припомним (кликайте на линковете отгоре, ако клипчето не се зареди на тази страница).

5. Планът на феите да се справят с Ръсел Еджингтън се проваля грандиозно

След менадата, Ръсел ми е любимият злодей. Актьорът Денис О`Хеър очевидно се забавлява неимоверно много с ролята си и героят му определено е зад някои от най-най-запомнящите се изненади в сериала. Толкова много, че ще го видим още 2 пъти в класацията. Специално петото място обаче е определено за изненадващия обрат в края на епизод от 5-ти сезон, когато феите и мистериозно появилата се тяхна лидерка решават, че могат да се справят с него. Те го прилъгват в поляната, приютяваща заведението им, скрито на границата между света на хората и феите, но планът им се обърква много лошо. Ръсел направо не може да повярва на късмета си, а реакцията му е безценна. Бонус към тази сцена е нейното начало, в което Ръсел нарича Иисус смрадливо хипи.

4. Джейн си реже пръста под влиянието на менадата

Втори сезон ми е любимият, защото злодеят там е перфектен. Менадата Мериан подлудява целия град в опит да призове своя любим бог Дионис. Изгубили акъла си, иначе почетните граждани на Бон Темпс, върлуват по улиците, отдават се на оргии и разврат, убиват и… дори се самоосакатяват, просто за да видят какво ще стане. В тази сцена Суки се опитва да си върне превзетата от менадата къща, а на верандата я посреща градската пияница и пропаднячка Джейн, която е подготвила интересен подарък за наближаващия бог.

3. Вампирската власт се дрогира и избива гостите на евтино сватбено тържество

Сцената започва някак лепнато и неочаквано – непознати хора изведнъж се появяват по средата на епизода и се радват на булката, пееща серенада за младоженеца си. За втория куплет обаче се появява неочакван дуетен партньор, предвещаващ безмилостния край на тържеството. Не без съответната ехидност от страна на Ръсел и колегите му от вампирската власт.

2. Бил и вампирската му съпруга придават изцяло нов смисъл на садомазохизма

Тази сцена не е за хора под 18, или даже под 30 години, като не се препоръчва и за такива над 45. Тя е от началото на трети сезон, когато проблемите на Бил и Суки тъкмо започват. Вампирската съпруга на Бил, тази, която го е превърнала в кръвопиец, се завръща и Бил решава да я накаже за всичко, което му е причинила. Лорена обаче приема наказателния секс доста добре, а междувременно зрителят се чуди какво точно гледа с паднало чене. Може сцената да прекрачва някои граници на добрия вкус, но пък е от доказателствата, че ако търсите шок, точно True Blood може да ви го даде.

1. Ръсел Еджингтън убива говорител в ефир

Ако сте от хората, които се чудят как евтин полутийнейджърски вампирски сериал успя да просъществува толкова дълго, то тази сцена ще отговори на въпроса ви. В нея Ръсел Еджингтън се появява в ефир и изкормва новинар само за да илюстрира гледната си точка. С едно малко действие той проваля всички усилия на вампирската власт да заживеят с хората като „приятели“ и слага начало на анархията, която следва по-нататък. В речта му се съдържат и доста верни обвинения за хората от реалния ни свят, в който удобно забравяме цената на съвременната цивилизация. Черешката на тортата е последното изречение, което допълва шока с нещо забавно.

 

Е, признайте си, колкото и да сте недоволни от развитието на сериала в последно време, няма ли да ви липсва точно заради тези изненади, изскачащи неочаквано по всяко време?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата