2 коментара
The-Black-Lodge-twin-peaks-9013799-1600-900

Twin Peaks завърши снимките за новия сезон

Прави се всичко възможно съживяването на сериала да задмине и старите серии по лудост и непредсказуемост.

Twin-Peaks-Revival-Posters-14-785x979Добри новини – след години на слухове и след това още няколко месеца забавяния и неразбирателства, трети сезон на „Туин Пийкс“ най-накрая е заснет и излъчването му през първата половина на 2017 г. е на теория неизбежно. Въпреки това обаче, скоро трейлър не се очаква, а подробности за сюжета – още по-малко. Нещо повече, Дейвид Линч дори още не знае колко точно епизода ще има за новия сезон!

Оказва се, че режисьорът е написал сценарий като за един огромен епизод, който тепърва ще бъде разбиван на няколко по-малки. Колко ще са те и колко ще са дълги, предстои да се разбере. В момента се прави монтажът, който е изцяло в ръцете на Линч.

Ако се съди по тези изявления на президента на Showtime, Гари Левин, режисьорът има пълен карт бланш за реализирането на сериала си. Както скорошните конфликти показаха, телевизията е готова на всякакви компромиси, само и само да се излъчи сезона. Вероятно това е за добро – ако не друго, то поне знаем кого да виним ако нещо не се получи. Ето цялото изказване на Левин:

„Това е гъвкав процес. Дейвид Линч прави всичко – той написа сценариите заедно с Марк Фрост, той режисира всеки епизод, той прави монтажа на всеки епизод и определя музиката за всеки епизод. Организмът продължава да се развива. Докато той не реши как да стане това и как да ни го представи, ние не можем да знаем какво да очакваме. Всичко около Twin Peaks ще бъде нетрадиционно. Нетрадиционно по отношение на това, как ще го излъчим и как ще го пуснем на пазара. Искам изцяло да се възползвам от необикновеността му. Много е вероятно да не го излъчваме по обикновена схема. Още не знам какво точно означава това. Говорих с Дейвид и искам да е нещо неочаквано. Има много възможности.“

Въпреки че Левин явно няма никакъв контрол върху крайния продукт, той все пак е виждал част от вече заснетите кадри и смята, че изглеждат страхотно. Остава само Линч да ги сглоби и дооформи. Дали режисьорът ще се справи с цялата работа и какво ще излезе накрая – предстои да видим. Надяваме се обаче наистина да бъдем изненадани, и то в добрия смисъл (не като с „Досиетата Х“).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата