meg 2

Ууу, баракуда! Трейлър за Meg 2: The Trench

Джейсън Стейтъм се завръща за ново приключение с хищни морски гиганти.

Не останахме особено очаровани от The Meg, в който Джейсън Стейтъм се бори срещу гигантско морско чудовище от праисторическата ера, но пък филмът успя да се хареса на мнозина и да спечели достатъчно пари, за да му бъде поръчана втора част. Признаваме, че изобщо не бяхме разбрали, че се прави такава, и сега трейлърът ни хвана неподготвени. Но пък и признаваме, че видеото изглежда зарибяващо – явно ще бъде подсилен комедийният ефект на концепцията, както и саундтракът.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сюжетът се базира на романа „Марианската падина“ от Стив Олтън, макар че книгата е по-скоро хорър, докато тук очевидно атмосферата ще бъде по-лековата (въпреки многото изядени хора). Историята продължава след събитията от първия филм, в който екип от учени се изправи срещу мегалодон, смятан за изчезнал още преди хиляди години вид. Във втората част Джейсън Стейтъмовият главен герой води нов екип изследователи, които да проучат най-дълбоките и мрачни части на океана, където може би се крият още праисторически хищници.

Интересен момент е, че първият филм беше кофинансиран от Китай и Ли Бингбинг имаше важна роля в него. Тук за нея не се споменава нищо. Знае се само, че по неизвестни причини тя е напуснала проекта миналата година и от Китай са пратили друга тяхна звезда – Ву Джинг за нов персонаж, който да замени този на Ли.

Очакваме „Мега звяр 2: Марианската падина“ на 4 август по кината.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата