2 коментара
babylon-5-the-road-home

„Вавилон 5“ се завръща с анимационен филм!

Шеридан преживява ново приключение в трейлъра за Babylon 5: The Road Home.

Трябва да му се признае на Джей Майкъл Стражински – така и не се отказа от опитите си да съживи и продължи своя магнум опус „Вавилон 5“. След години на провалени опити за разклонения, както и след неуспеха с идеята за римейк по The CW (за щастие, телевизията почти фалира и не можа да развие идеята отвъд първоначална концепция), сценаристът все пак постигна целта си доколкото е възможно – с нов анимационен филм! За него се чу преди няколко месеца, но явно продукцията е минала страшно бързо, защото вече имаме трейлър!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Във „Вавилон 5: Пътят към дома“ Джон Шеридан се озовава в ново приключение. Сюжетът се развива след победата във войната със сенките и напускането на космическата станция. Шеридан прескача през различни времеви линии и паралелни вселени в опит да намери пътя към своя дом. Междувременно се среща с познати лица и разкрива вселенски тайни за историята, смисъла и значението на Вселената.

За съжаление, много от актьорите в оригиналния сериал вече не са сред нас („Вавилон 5“ се снимаше и излъчваше през 90-те години на ХХ век) и няма как да се завърнат дори и с гласовете си. Техните персонажи ще се появят в анимационния филм, но ще бъдат озвучавани от други актьори. За щастие, почти всички живи актьори с главни роли от старите серии все пак се завръщат, за да изиграят емблематичните си роли още веднъж – Брус Бокслайтнър ще озвучава Джон Шеридан, Клаудия Крисчън ще бъде Сюзън Иванова, Питър Джурасик ще се завърне като Лондо Молари, Бил Мъми – като Ленир, Трейси Скогинс като Елизабет Локли, а Патриша Толман отново ще се превъплъти в Лита Алекзандър. Видимо от трейлъра обаче, много от тези завръщания на актьорите и персонажите им ще бъдат като алтернативни техни версии в паралелните вселени.

Филмът „Вавилон 5: Пътят към дома“ ще излезе на 15 август. Засега не изглежда като да се предвижда някакъв легален начин да го гледаме в България, освен да си го поръчаме на Blu-Ray.