2 коментара
riddick

Вин Дизел е готов за още „Ридик“

Третият филм от поредицата е номер 1 при продажбите на DVD.

Изображение с име: vin-diesel-prepares-for-action-in-a-new-poster-for-riddick-138774-a-1372691813-470-75Колкото и да беше очакван, филмът „Ридик“ от миналата година си беше доста рисково начинание. Със скромен за жанра си бюджет и доста труден процес на реализация след провала на „Хрониките на Ридик“, третият филм от поредицата можеше да я възроди или да я загроби окончателно. Но няколко мъртви убийци и едно зърно на Кейти Сакхоф по-късно, Riddick отчита неоспорим успех.

С бюджет от 38 милиона долара лентата е успяла да заработи 98 милиона в кината по света. Не че филм с под 100 милиона приходи може да бъде нещо феноменално за американските стандарти, но възвръщането на инвестицията в почти троен размер си е постижение. Нещо повече, DVD и Blu-ray продажбите на „Ридик“ се оказаха най-големи през първата седмица от пускането си на пазара.

Вин Дизел, мускулестият актьор зад персонажа, благодари на 63-те милиона свои фенове във Фейсбук със специално видео, в което танцува на песента на Кейти Пери Dark Horse. По-късно казва:

„Просто съм развълнуван и щастлив и искам да ви изкрещя „благодаря“! От Юнивърсал току-що ми се обадиха и казаха, че Riddick е №1 в ДВД-класациите. Филмът нямаше как да се случи без вас, хора. Знаете го. Вие бяхте част от него още от 2012 г. и помните колко труден път извървяхме докато го направим – с ограничен бюджет и рейтинг за възрастни постигнахме победа, за което наистина ви благодаря! Много съм развълнуван, а и Юнивърсал казват, че искат още един филм.“

Разбира се, искането е едно, а правенето – съвсем друго, но все пак е хубаво, че от студиото имат желание да инвестират отново. Вероятно обаче нищо толкова голямо и скъпо колкото „Хрониките на Ридик“.

Сценаристът, Дейвид Туой иска повече – не един, а два филма, с които да завърши сагата. Той знае какъв иска да бъде краят, но му се ще да го направи в две части. Ще видим дали ще стане на неговата, но засега няма пречка нещата да се случат точно така.

Дизел пък има и още поне една причина да се радва – наскоро е получил сценария на ХХХ 3 („Трите хикса 3“), което означава, че скоро отново ще се превъплъти в друга своя култова роля – на специален агент Зандър Кейдж.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата