bbc america

Внимавайте за Натрапниците

Нов сериал по BBC America – The Intruders от сценарист на „Досиетата Х“, „Милениум“, „Реката“. Подробности за втори сезон на Orphan Black.

BBC America съвсем отскоро влезе в списъка на телевизиите, които продуцират собствени сериали, но бързо се превръщат в една от сериозните такива. Благодарение на приходите от излъчването на успешни британски продукции в САЩ, американският клон на ВВС си позволи да инвестира в Orphan Black – рискован сериал за клонинги с неизвестни актьори. Изстрелът се оказа точно в десетката – увлекателният сюжет с много обрати и невероятно талантливата актриса направиха Orphan Black тотален хит с изцяло позитивни ревюта. Продуктът се продаде успешно на други канали за повторения и като цяло BBC America си спечелиха достатъчно парички, за да подновят сериала за втори сезон И да започнат да работят по нов такъв.

Следващият нов сериал на BBC America ще се казва The Intruders. Той е по едноименния роман на Майкъл Маршал Смит и сценарий на Глен Морган, който е писал за „Досиетата Х“, „Милениум“, „Другите“ и „Реката“. Снимките ще започнат през пролетта на 2014, а броят поръчани епизоди е 8.

В „Натрапниците“ ще става дума за тайно общество, което търси безсмъртие чрез прехвърляне на душите си в телата на други. Изпълнителни продуценти ще са Джейн Трантър и Джули Гарднър, а според генералния директор на тв-канала, сериалът е „провокативен и създаден с много въображение“.

Вероятно е само интересно съвпадение, че и The Intruders буди асоциации с Dollhouse, както Orphan Black правеше в началото. Там технологията за прехвърляне на души в чужди тела в крайна сметка започна да се използва именно така – от група богаташи, търсещи безсмъртие и вечна младост. Orphan Black в крайна сметка се оказа също толкова провокативен, колкото „Куклена къща“, но много по-успешен.

Така и така вече говорим за него – около Orphan Black също има новини. Вече се знае, че втори сезон ще се състои от нови 10 епизода, които ще започнат да се излъчват от април. В актьорския състав влизат Майкъл Хуйсман („Z-та световна война“, „Игра на тронове“), Питър Аутърбридж („Никита“, „Красавицата и звяра“) и Ари Милън („Никита“). Последните двама са част от подобие на секта, което слива религията и науката в нова опасност за клонингите. Колкото до Татяна Маслани, тя ще има нов клонинг, в който да се превъплъти – Рейчъл, която ще бъде следващата заплаха за Сара и генетичните й копия. Самата Сара ще се впусне в отчаяно търсене на дъщеричката си – ще срещне нови мистериозни познати и приятели, но на кои от тях ще може да вярва?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата