2 коментара
Underworld-A

Започнаха снимките за Underworld 5

„Подземен свят: Следващо поколение“ ще се развива в бъдещето.

През 2003 г. филмът „Подземен свят“ си спечели доста фенове (тогава все още идеята за война между вампири и върколаци не беше преексплоатирана) и започна цяла поредица от филми. Въпреки че последните два не бяха от най-високо качество, приходите все още са достатъчни, за да гарантират продължение. Петата част беше обявена още миналата година, това лято разбрахме, че подзаглавието е „Следващо поколение“, Кейт Бекинсейл отново ще участва, а режисьорът за пръв път ще е жена – Ана Фьорстер от Outlander, а сега знаем, че снимките вече са започнали в Чехия.

kbuUnderworld: Next Generation ще продължи историята на последния филм, в който вампирката Селин се събуди от криосън в бъдеще, в което съществуването на вампирите и върколаците е известно на всички. Човечеството иска да унищожи и двете раси, а Селин трябваше да осуети пъклен върколашки план да използва хибридната й дъщеря Ева (или по-точно нейното ДНК), за да създаде супер-върколак.

Доста познати лица ще се завърнат за новия филм, включително Тео Джеймс („Дивергенти“), който игра Дейвид, съюзника на Селин в борбата й, и Чарлз Данс („Игра на тронове“), който се превъплъщава във вампирския старейшина Томас. Във филма ще участват и британските актьори Тобиас Мензис („Другоземка“, „Рим“) и Лара Пулвър („Шерлок“) в ролята съответно на нов върколашки лидер и амбициозна вампирка. Петер Андерсон („Мъжете, които мразеха жените“), Джеймс Фолкнър („Игра на тронове“) и Брадли Джеймс („Мерлин“, „Деймиън“) са другите актьори, които дооформят състава.

Подробности за персонажите и сюжета засега липсват, но едва ли можем да очакваме кой знае какви изненади или сложни истории от Underworld. Най-вероятно, идеята на филма ще бъде старите актьори да предадат щафетата на нови, които да поемат бъдещите заглавия на плещите си. Някои спекулират, че сравнително непознатите актриси Клементайн Никълсън и Дейзи Хед, които ще имат големи роли, могат да се окажат наследниците на главната женска героиня. Много поредици са минали по този път, някои успешно, други не толкова, предстои да видим дали на „Подземен свят“ ще му се получи и дали изобщо се планира нещо такова.

Обновление:
„Подземен свят: Следващо поколение Кървави войни“ излиза по кината на 21 октомври 2 декември 2016 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата