7 коментара
independence-day

Защо Уил Смит няма да играе в „Денят на независимостта 2“?

Independence Day: Resurgence ще се развива 20 години след първия филм.

independence-day-will-smith-welcome-to-earth-close-encounterКакто може би знаете, тази седмица стана известно, че продължението на емблематичния филм на Роланд Емерих „Денят на независимостта“ ще се казва Independence Day: Resurgence. Сюжетът ще се развива 20 години след този на първия филм и в него човечеството ще трябва отново да се обедини, за да преодолее втората извънземна инвазия. Режисьорът ще се завърне зад кадър, за да представи една постапокалиптична военна фантастика. Светът обаче не е изцяло в руини въпреки събитията от „Денят на независимостта“. Хората вече разполагат с антигравитация и други извънземни технологии, благодарение на които са построили нови сгради доста бързо. Нещо повече, конфликтът ги е направил по-здрави и сътрудничещи си.

Всичко звучи добре, но ще трябва да се развие без героя на Уил Смит, който беше централен за първия филм и благодарение на него се превърна в звезда. Питате се защо? Явно не само заради огромния хонорар, който е поискал. Емерих казва в интервю следното: „В началото исках да работя с него и той беше развълнуван от възможността. Но след това той реши, че се е уморил от продължения, и направи друга фантастика, в която се наблегна на отношенията между баща и син.“

Въпросната друга фантастика е, разбира се, провалът „След Земята“. Именно заради неубедителните му резултати, както и тези на Смит напоследък, актьорът е решил да си даде почивка и да остави възможност на хората да им залипсва. Въпреки това, вторият „Денят на независимостта“ се очертава не по-малко интересен със завръщащите се в ролите си Бил Пулман, Джеф Голдблъм, Джуд Хирш, Брент Спайнър и Вивика А. Фокс, както и новите за поредицата Лиъм Хемсуърт, Шарлот Гейнсбърг, Майка Монро и Уилям Фичтнър. Дали Смит ще липсва на някого?

Ще разберем на 24 юни 2016, когато филмът излиза по кината.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата