2 коментара
the golden apple

„Златната ябълка“ вече с готов пилотен епизод

Ще има няколко безплатни прожекции за всички желаещи да го видят. Вижте къде и как.

Дългоочакваният пилотен епизод на „Златната ябълка“ е тук и екипът от Студио Змей е готов да ви го покаже!

Входът за всички прожекции на „Турнето на Златната ябълка“ е свободен! В София предвидените прожекции са общо 8 – на 16 и 17 ноември, но местата вече са изчерпани. В Бургас епизодът ще се показва на 23 ноември, в Стара Загора на 24 ноември, в Пловдив на 25 ноември, във Велико Търново на 6 декември, във Варна – на 7 декември. Ако искате да научите повече за часовете и точните места, отворете този линк – там намирате града, който ви интересува и се регистрирате за присъствие (задължителна регистрация, тъй като местата свършват).

“Златната ябълка” е проект за първия анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор. Идеята се заражда преди 4 години, след като създателят му – Димитър Петров – напуска Cartoon Network и се прибира в България, за да сформира екип от опитни аниматори и дизайнери, влюбени в българския фолклор и решени да го пренесат в медиите на 21-ви век. Така се ражда Студио Змей.

Следват 2 crowdfunding кампании, трейлър, късометражно филмче – „Легенда за първия кукер“, книжки… С подкрепата на феновете и Българска Национална Телевизия е създаден пилотният епизод на сериала „Златната ябълка“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Той е 21-минутна анимация, подходяща за деца и възрастни. Тя проследява историята на смелата Вихра, която е разкъсана между човешката си природа и магическите си змейски сили и нейната най-добра приятелка – палавата самодива Тина-Пакостина. Запознаваме се братята Бран и Влад – безстрашни, млади момчета, които мечтаят да станат велики Кукери. Ще посетим величествения град Хан, ще пътуваме през мирните Самодивски гори, опасните Кукерови земи, както и през ужасяващата Орел планина, където хората и духовете са разкъсани от жестока война. Ще научим древни легенди, ще се сблъскаме с лукави злодеи и ще разкрием пъклени планове, които ще променят съдбите на всичките ни герои…

Какво следва оттук нататък? Вероятно намиране на финансиране за цял първи сезон с няколко епизода и търсене на разпространител за световна премиера.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата