5 от най-сексапилните вампирки

Не казвам, че е особено секси да ти изпият кръвта, но тези пет вампирки някак си те карат да забравиш за това неудобство.

Последните три седмици направихме малко почивка от леко булевардния привкус на „секси“ класациите. Стимулирахме се интелектуално и културно с петте библии на фантастиката, погледнахме и критично на филммейкърите в жанра с техните големи грешки и абсурди, нахранихме и телевизионните продуценти за неудачните им инвестиции. Навън обаче настъпва лято, става все по-топло, пухчетата летят, пчеличките жужат и… главният редактор не може да се въздържи от още една класация, която да уважи красотата на жанра. Достатъчно извънземни мацки бяха изтъкнати – и богините отвъд нашата слънчева система с човешки вид, и красавиците с достатъчно извънземни атрибути. Може би е ред на другия популярен вид във фантастиката, сериалите и филмите за който се роят като комари през юни – а именно, вампирките.

По дефиниция, вампирките са красиви същества, които притежават властта да омайват хората със своя чар и свръхестествени способности. Имат и големи остри зъби, с които пият кръвта на жертвите си, но това рядко притеснява мъжката и лесбийската част (също много популярна напоследък) от жертвите им. Жените, които ги играят обаче, са толкова секси, че едва ли им трябват зъби, за да постигнат своето.

 

5. Влад от „Лекс“

Може би се чудите защо го бутам този сериал навсякъде. Освен, че ми е любим, в него наистина има от всичко и то в идеалното количество! Освен секси извънземна, освен култов статут за времето си, освен един от най-ужасните фантастични начини да контролират тялото ти, Лекс има и вампирка. И то не каква да е, а много опасна и много секси кръвопийка! Финландката Мина Аалтонен се превъплъщава в ролята на Влад – съществото, което е породило легендите за вампирите и спи в криосън в трансилванския си замък. За камуфлаж, замъкът се води на името на граф Дракул, актьор, който се прави на вампир, подпомаган от лудия си асистент, за да забавлява туристите. Да, но екипажът на Лекс, подпомаган от три маниакални фенки на вампирите и бунтуващия се град, успява да разкрие тайната.

Всъщност, Влад е Божествен Екзекутор, създаден още преди 4000 години от Божествения Ред на Неговата сянка. Божественият Екзекутор е единственото същество, което може да убие иначе неразрушимите Божествени Убийци, какъвто е и Кай, единият от главните герои. Малко преди унищожаването на Реда, Влад е посетила Времевия Пророк, където е научила, че последният оцелял Божествен Убиец ще дойде на Земята. Именно затова тя се скрива там и го чака, като котка, която е заложила капан на мишката. Все пак друидите от Кластънбъри имат подходящо оръжие, което неутрализира Влад в драматичен сблъсък на борда на Лекс и спасява Земята и Вселената от огромното зло, което Влад въплъщава в себе си.

 

4. Селин от „Подземен свят“

Underworld беше един много хубав филм, който излезе през 2003. От сюжета никой не помни много – война между вампирите и върколаците и готина мацка, която скача и стреля. Готината мацка определено заслужава да се помни, защото е вампирката Селин, изиграна от Кейт Бекинсейл.

Селин е родена в Унгария. Нейният баща строи крепост за Виктор, с която той побеждава върколаците и става главатар на вампирите по целия свят. Виктор обаче се оказва неблагодарник и избива цялото й семейство. Нея оставя жива и превръща във вампирка същата нощ само защото прилича много на дъщеря му (Соня от третия филм, която се играе от Рона Митра, честно казано, аз не разбрах, че актрисата е друга, докато не видях надписите, наистина са като двойнички). Селин обаче е накарана да вярва, че не Виктор е убил семейството й, а върколаците. Така, от Средновековието досега, тя се посвещава на задачата да избие максимално количество върколаци, за да отмъсти за баща си. През годините тя усъвършенства свръхестествените си способности и уменията си да борави с оръжия (много секси!). В последствие обаче се влюбва във върколак и разбира истината за миналото си.

 

3. Мина Харкър от „Лигата на необикновените джентълмени“

Може да не е джентълмен (не беше особено и джентъл-дама), може да не си пасва на филма, тъй като й е определено под нивото, но Пета Уилсън определено се въплъти в една много секси вампирка за лентата. Умното й изражение и енигматично излъчване просто не бяха за такъв елементарен филм. Но все пак, може ли да се очаква актрисата зад Никита да се принизи на такова ниво?

Мина Харкър е само с поддържаща роля, но именно тя прави филма гледаем. Пренебрегвайки биографията на истинската Мина от историята на граф Дракула, тук тя е вдовица с вампирски способности, но без страха от слънчевата светлина. Може да вика на своя помощ ята от прилепи, да се бие зрелищно и да изглежда яко. Останалата част от историята е или твърде скучна, или твърде нелепа, но на кого му трябва повече?

 

2. Катерина Петрова от „Дневниците на вампира“

Е, не може да не уважим и нашето момиче в тази класация. Нина Добрев може да е леко надута и да се е поамериканчила, но все още носи красотата на българския ген и си заслужава мястото в класацията.

Също като актрисата, и Катерина Петрова, българка в същността си, вече се е поамериканчила и се казва Катерина Пиърс. „Лошата“ на сериала се оказва единствената, която може да отключи върколашката същност на Клаус, стига да се пожертва живота й. Хитрото Кате обаче използва влюбения в нея вампир Тревор, за да я превърне в кръвопиец и така да се спаси от проклятието си. Клаус прекарва следващите векове в опити да я намери и убие, а тя бяга от него. Накрая се озовава в Мистик Фолс, където Стефан и Деймън се влюбват в нея, а тя ги превръща в своя вид. Въобще, Катерина кара половината вампирско общество да иска да я убие, а другата – да се влюби в нея. Палавата българка причинява много проблеми, благодарение на хитростта и чара си. Как да не заслужи второто място?

 

1. Джесика от „Истинска кръв“

Преди да я превърнат във вампирка, Джесика е обикновена задръстенячка в очите на другите. Нощният живот след смъртта обаче й дава нова перспектива върху нещата и я прави истински секси! Тя е влюбчива, невинна по детски, но и опасна с постоянно изскачащите си зъби, готови за кръв. Баща й е тиранин, който я бие с колана, а цялото й семейство е болно. Тя таи омразата към тях в себе си, но вампирските зъби й дават сили да се пребори с миналото си. В началото тя няма нищо против да пие човешка кръв, като форма на изразяване на омразата към семейството й. В последствие Суки я води обратно в дома й, където тя се опълчва на баща си и най-накрая се отърсва от миналото си. След това вече започва да слуша Бил и да се старае да бъде добър вампир – да пие синтетична кръв и дори да си намери гадже – наивния Хойт, с когото ту късат, ту се събират. В крайна сметка обаче (засега – новият сезон още не е започнал), любовта надделява и двамата решават да се оженят – една от първите сватби между вампир и човек.

Опасна, секси, влюбчива и невинна. Не на последно място, неимоверно красивата Дебора Ан Уол върши чудесна работа в ролята на Джесика и печели първото място – най-секси вампирката на тази класация!

 

Не казвам, че е особено секси да ти изпият кръвта и да умреш, облян в собствената си кръв, изтекла през две дупки в гърлото си, но тези пет вампирки някак си те карат да забравиш неудобството от евентуалния смъртоносен развой на срещата с тях. Жалко, че не можеш да се разходиш с тях на хубавото лятно слънце, което грее навън.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
10 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Станимир Ставрев

Всеки си има собствена класация…

Milena

Spored men Nina Dobrev e na varha
a ot kade mejdu drugoto vi hrumna 4e e naduta

Erin Everly

Забрави Акаша от „Queen of the damned“ 🙂

Erin Everly

Как пък решихме, че Нина Добрев се е надула и поамериканчила (бидейки канадка)…И инфото за Катерина Петрова е леко погрешно, но айде…

Станимир Ставрев

Моята класация би била следната (поне за тези за които се сещам в момента):
1. Селийн (Подземен Свят)
2. Катерина (Вампирските Дневници)
3. Кралица Софи-Ан (Истинска Кръв)
4. Коралийн (Лунна Светлина)
5. Пам (Истинска Кръв)

Seifoto

Селин е най-готина според мен.

Адриан

Според мен, Рейн от „Blood Rayne“ трябва да е на първо място 😛