4 коментара
cw-logo  120730190655

CW ще даде шанс на 5 нови сериала

От тийн-телевизията вече мислят за разширяване на каталога си.

Все още не се знае какво ще оцелее и какво не за сезон есен 2013 (макар че „Свръхестествено“ е сигурен, а „Дневниците на вампира“ и „Стрелата“ са на 99.9%), но CW вече мисли по въпроса с какъв нов жанров сериал да разнообрази програмата си. За одобрението на продуцентите ще се борят 5 проекта:

„Кислород“ се пише и продуцира от Мередит Ейвърил, но още не е стигнал до набиране на актьори за снимане на пилотен епизод. В сериала ще се разказва за извънземни, които живеят на Земята заедно с нас. Ще се проследи интеграцията на расата им, като отправна точка ще бъде… гимназията, където се заражда романс между извънземен и човек! Сигурни сме, че това последното не го бяхте предвидили, но все пак Oxygen може и да има някакъв потенциал за нещо различно.

„Стотимата“ ще се базира на все още непубликувана книга от Кас Морган. Сюжетът ще се развива 97 години след като Земята е опустошена от ядрена война. Гражданите са евакуирани в космоса и живеят на космическа станция. 100 юноши-делинквенти са избрани от това мини-общество, за да бъдат изпратени обратно на Земята и да установят дали е годна за живот. В описанието на идеята не се споменава нищо за романс, но няма как той да бъде пропуснат – все някой от The Hundred ще се забърка в афера с другарче.

„Утрешните хора“ е сериал, който е вървял във Великобритания между 1973 и 1979 г. Ако пилотът бъде одобрен, CW, чрез Грег Берланти и Джули Плек ще му направят римейк. Те вече са закупили правата и се борят за вниманието на директорите в телевизията. The Tomorrow People наподобява „Екип Алфа“ и „Герои“, тъй като е за хора със суперспособности.

„Селекцията“ пък ще се базира на едноименна поредица романи, която взаимства леко от „Игрите на глада“. За 35 момичета Селекцията е шансът на живота – възможност да избягат от ограниченията на живота си и да се потопят в свят на ослепителни рокли и бижута, да живеят в дворец и да се състезават за сърцето на прекрасния принц Максон. Но за Америка Сингър (момичето наистина се казва Америка) да бъде Селектирана е кошмар. Тя трябва да обърне гръб на тайната си любов с Аспен, момче, което е една каста под нея, и да навлезе в свят на безмилостна борба не само с другите претендентки, но и с бунтовниците, които щурмуват двореца. Постепенно обаче принц Максон допада на Америка и тя започва да се чуди дали доскорошните й планове не могат да бъдат надминати от бъдеще, за което не си е и мечтала. Ще разбере, ако The Selection направи пилотен епизод и се хареса на директорите в CW.

Вече знаете и за „Оригиналните“ – разклонението на „Дневниците на вампира“. Може би сте забравили за „Амазонка“, опитът за адаптация на „Жената-чудо“. Но на този проект така или иначе засега е казано НЕ, поне докато не се оправи сценария, така че скоро няма да се стигне до инвестиране в пилотен епизод.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата